Ország-világ

2009.04.29. 09:24

FHB: Nincs osztalék, az eredményből idén sem engednek

Bár konkrét célszámok meghatározása a jelenlegi környezetben nem könnyű, az FHB Jelzálogbank Nyrt. a tavalyitól el nem maradó eredményt vár 2009-re – közölte Gyuris Dániel vezérigazgató a hitelintézet éves rendes közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

VG

Emellett – tette hozzá – a bankcsoport célul tűzte ki a hitelállomány szinten tartását és a részvényesi vagyon 20 százalékos emelését is. A múlt év kapcsán a vezérigazgató kiemelte: az FHB Jelzálogbank Nyrt. minden idők egyik legjobb eredményét produkálta 2008-ban – az adózás előtti profit meghaladta a tízmilliárd forintot –, és ezzel párhuzamosan minden lényegi mutató javuló tendenciát jelzett.

A részvényesek döntése értelmében – és a vártnak megfelelően – nem fizet osztalékot a 2008-as év után a hitelintézet. Ennek kapcsán Gyuris hangsúlyozta: az osztalék elmaradását egyrészt az indokolja, hogy a jelenlegi turbulens piaci környezetben megfelelő tartalékolás szükséges, másrészt a pénzügyi felügyelet is vezetői körlevélben hívta fel a piaci szereplők figyelmét az eredmény visszatartására.

Az osztalékról szóló döntést emellett nyilvánvalóan determinálta az állammal kötött, tőkeemelésről szóló megállapodás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában