Ország-világ

2009.04.06. 18:01

Fizetés nélkül otthagyta a szállodákat - lebukott az ingyenutazó

Két és fél hétig élvezte a Velence Resort & Spa Hotel vendégszeretetét egy váci férfi, majd fizetés nélkül távozott a szállodából - a gárdonyi rendőröknek siekrült végül a hétvégén kézre keríteniük. Mint kiderült, a 27 éves férfi – aki álnevet használt - évek óta járja már az országot, és számtalan szálloda szolgáltatásait vette már igénybe - ingyen.

police.hu

A férfi a velencei szállodában a 18 nap alatt közel 400 000 forint tartozást halmozott fel. Első ízben kiegyenlítette 52 000 forintos számláját, de a további szolgáltatásokat már nem - írja a police.hu. Fizetési szándékát azzal támasztotta alá, hogy a hotel alkalmazottainak egy banki elismervényt mutatott, amiben az állt, hogy a pénzintézet fedezi költségeit. A teljesítés azonban elmaradt. Hitelességét alátámasztani kívánta azzal is, hogy előszerződést kötött a szálloda egyik apartman-házára is.

A gárdonyi rendőröket pénteken értesítették a történtekről. A bejelentést követően a gárdonyi járőrök a hotelből éppen távozó fiatalember után mentek, majd Székesfehérvár határában ellenőrzés alá vonták. A rendőröknek ekkor budapesti lakcímet, valamint olyan adatokat diktált be, amik beellenőrzése során kiderült, nem valósak, az országos nyilvántartóban ugyanis olyan adatokkal személy nem szerepelt.

Mint a későbbi vizsgálat során kiderült, a korábban már többször büntetett férfi ellen jelenleg is több eljárás van folyamatban rendőrségi, ügyészségi, valamint bírósági szakban. Bűnlajstroma között szerepel csalás, sikkasztás, magánokirat-hamisítás, rongálás, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés is. 2007-ben és 2008-ban is a mostanihoz hasonló cselekmények miatt folyt vele szemben több büntetőeljárás az ország különböző területein.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Fénykép: police.hu
[/caption]

A rendőrség kéri, hogy akit a képen látható személy hasonló módon megkárosított, jelentkezzék a 22-355-003-as telefonszámon munkaidőben, vagy személyesen a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, Gárdony, Szabadság u. 40. szám alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában