Ország-világ

2009.04.30. 11:15

Kéri: Az MSZP be van tojva, az SZDSZ azt se tudja, kivel ellenkezzen!

Kéri László politológus szerint nagy munka vár az MSZP-re. Az elemző szerint jó ötlet volt lecserélni Gyurcsányt, de a párton belül további fiatalításra élesz szükség.

VGO

Tavaly januárban azt mondtam, ideje lenne Bajnai Gordonra cserélni Gyurcsány Ferencet - mondja Kéri László a 168 Óra hetilapnak adott interjúban. A politiológus szerint Gyurcsány miniszterelnöki helyzete olyan bonyolult politikai konstelláció eredménye volt, amelyből "jó nem sül ki". Kéri annak idején is inkább Bajnai Gordonból "nézte ki" a gazdaságpolitikai jellegű kormányzást.

"Mivel a társadalmi elégedetlenség nőni fog az elkövetkező években, sokkal kényesebb kérdés lesz a rendőrség, a bíróság és az ügyészség működése. Napi politikai témává válik majd, hogy kivel szemben és kinek szolgáltatnak igazságot. Az is fontos, hogy a becsapottak, a meglopottak érezzék: létezik jogrend. Különben itt az anarchia" - fogalmazott.

A politológus szerint a média egésze a felelős azért, hogy reggeltől estig a brutális megszorításokról hallani: véleménye szerint nem olyan rossz a helyzet, a média csak "túlspilázza." 

"Persze lesznek óriási gondok. Hatodik hónapja csökken az export, az ipar teljesítménye. Már senki nem állítja, hogy hat százaléknál kisebb lesz a GDP visszaesése. De legalább a gazdasági válságkezelés szempontjából fontos területek vezetése rendben van a kormányban - emelte ki Kéri, aki egyedül a "háttéremberektől" tart az új kormányban. –

"Az, hogy a kormány meddig él és meddig jut, a következő hat hétben dől el. Ennek minden napját meg kell becsülniük. Örültem, amikor Oszkó Péter azt mondta, őszről előrehozná az adótörvények tárgyalását. Most az MSZP még be van tojva, és az SZDSZ se tudja, kivel ellenkezzen" - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában