Ország-világ

2009.04.19. 19:38

Máris egymásnak estek a Bajnai csomag miatt

Magyarországnak egyetlen válságkezelő programja van, az, amelyet vasárnap jelentett be Bajnai Gordon miniszterelnök, és ezt a programot szakmailag senki nem támadta - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap az MTI-nek, reagálva a Szijjártó Péter (Fidesz) által elmondottakra.

MTI

A Fidesz szerint a miniszterelnök által bejelentett csomag brutális, felhatalmazás nélküli, amely intézkedések családok tíz- és  százezreit fogja lehetetlen helyzetbe hozni. "Egy soha, senki által  semmire meg nem választott, ennél fogva illegitim miniszterelnök  bejelentette, hogy mindenfajta felhatalmazás nélkül lenyomja az  emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat  tartalmazó MSZP-csomagot" - fogalmazott  a Fidesz elnöki stábjának  vezetője sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter közölte: míg az  MSZP-kormány a megszorításokban gondolkodik, ami rossz irány, addig  a Fidesz gazdaságpolitikájában a gazdasági növekedésen van a  hangsúly.


Nyakó István közölte: a program nem ígér, szépet, jót, ez a  program igazat mond. Hozzátette: nem ígéri azt, amit a Fidesz a mai  napig sejtet és ki is mond, hogy "megszorítások nélkül is menni  fog". De a csomag nem csak megszorításokról szól - folytatta a  politikus -, hanem gazdaságélénkítésről is, és e program  végrehajtása biztosíthatja Magyarország talpon maradását.  Hozzátette, a programot az MSZP támogatja.Nyakó István hangsúlyozta, hogy a programot szakmailag senki nem  támadta, még a Fidesz sem, így nincs szemben vele más, csak az  ellenzéki párt politikai kommunikációja, amelyet brutálisnak  nevezett, de nem felelősnek.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában