Ország-világ

2009.04.17. 07:20

Meglepően sokan bíznak Bajnai kormányában - Szonda Ipsos felmérés

Az április 1-jén, Bajnai Gordon hivatalos jelölése előtt készült felméréshez képest a szerdán országos, telefonos, ezer ember megkérdezésével készült kutatás szerint nőtt a bizakodók aránya:

Népszabadság

A két héttel ezelőtti 28 százalékhoz képest most 35 százaléknyian vannak azok, akik szerint a Bajnai-kormány tevékenysége javítani fog az ország helyzetén, miközben 25-ről 18 százalékra csökkent azok aránya, akik ennek az ellenkezőjét várják - idézi a Népszabadság a Szonda Ipsost.

Eközben az előző felméréshez képest nem változott azok aránya, akik nem remélnek változást az ország gazdasági helyzetében az új kormány munkába állásától.

A pártpreferenciájukat tekintve bizonytalanok, akik hasonló kérdésekben rendszerint tartózkodnak a markáns vélemények megfogalmazásától, ebben a kérdésben meglepően nagy arányban (38 százalék) tekintenek bizakodva a felálló új kormány működése elé. Igaz, ugyanennyien vannak körükben, akik se pozitív, se negatív változásra nem számítanak.

A bizonytalan szavazók relatíve pozitív várakozását az is erősíti, hogy a válsághelyzet megoldására az új miniszterelnököt alkalmasabbnak vélik (ötfokú skálán átlagosan 2,8 pontot kapott), mint Orbán Viktort (2,4). A válaszadók összessége ugyanakkor alig lát különbséget a két politikus alkalmasságában (2,7 és 2,8).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában