Ország-világ

2009.04.09. 10:59

"Új hangnem" - Orosz közeledés az Egyesült Államok felé

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön kijelentette: Dmitrij Medvegyev elnök és Barack Obama április 1-jén történt találkozója óta "drámaian megváltozott" az amerikai-orosz párbeszéd tónusa.

RIA Novosztyi - VGO

"Ez határozottan lehetővé teszi számunkra, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok új légkörének kezdetéről, a dialógus új kultúrájának megszületéséről, a kölcsönös tisztelet kultúrájáról beszélhessünk, abban a tudatban, hogy a felek nem csupán figyelnek egymásra, de meg is hallják egymást"- idézi az orosz külügyminisztert a RIA Novosztyi.

Szergej Lavrov kifejezte reményét, hogy a megváltozott tárgyalási stílus praktikus lépésekben is kifejeződik majd. Mint mondta, hasznos lenne, ha a Barack Obama által emlegetett "kétoldalú kapcsolatok" konkretizálódnának, ugyanis az elmúlt évek legnagyobb problémája az volt, hogy a szavak nem konvergáltak a tettekkel. Lavrov leszögezte: egyik félnek sem célszerű rejtett üzeneteket küldenie a térség volt szovjet államainak befolyásszerzés céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában