Ország-világ

2009.04.22. 15:03

Újabb szocialista politikus a vádlottak padján

Megkezdődött a Vadász János volt szocialista politikus ellen, lőfegyverrel való visszaélés miatt indított büntetőper szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon .

MTI - BAMA

Vadász János 2007 júliusában került konfliktusba egy kerékpárossal az Andrássy úton a Kodály köröndnél, amelynek során a volt politikus egy pisztolyt vett elő - idézi a távirati irodát a BAMA.hu.

Az ügyészség őt lőfegyverrel való visszaéléssel, míg a Vadász János autójára csapó kerékpáros férfit rongálással vádolja. A vádirat szerint az autó teteje behorpadt, és így 200 ezer forintos kár keletkezett benne.

A két vádlott a tárgyaláson különbözőképpen emlékezett vissza a két évvel ezelőtt történtekre: míg az elsőrendű vádlott arról beszélt, hogy nem fogott fegyvert a kerékpárosra, csupán csak elővette azt, addig a másodrendű vádlott azt állította, hogy Vadász János ráirányította a pisztolyát. A fiatal férfi a bíróságon közölte, Vadász János, miután elővette a fegyvert, azt mondta: nem fél meghúzni a ravaszt.

A vádlottak a fegyver elővételét megelőző esemény több pontjára is másképpen emlékeztek vissza. A bíróság meghallgatta tanúként azt a nőt, aki az események egy részének szemtanúja volt, ő azt mondta: Vadász János "végig rátartotta a fegyvert" a kerékpárosra.

Vadász János védője, Magyar György azt MTI-nek elmondta, védekezésük lényege, hogy a fegyverrel összefüggésben valójában a vádlott tévedésben volt. Abban a téves feltevésben, hogy arra engedélyt kérni nem kell.

Mint közölte, Vadász János amúgy rendelkezett fegyvertartási engedéllyel egy másik fegyverére. Védence az ügyben szereplő pisztolyt, amely alkalmatlan volt a használatra, kifejezetten a megijesztés céljából vette elő, hogy távol tartsa magát az őt ért jogtalan támadástól - mondta Magyar György, aki hozzátette: az említett fegyver korábban nem volt engedélyköteles, csak utóbb vált azzá. A tárgyalást elnapolták, a per szeptember 22-én folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában