Ország-világ

2009.04.12. 18:20

Urbi et Orbi áldást osztott a pápa

A szombati beszédében XVI. Benedek pápa arra buzdította a híveket, hogy emelkedjenek felül "korunk zűrzavarán". A pápa szerint az emberek Krisztus korához hasonlóan most is össze vannak zavarodva. Vasárnap arról beszélt, hogy a pénzügyi zűrzavar, a szegénység, a klímaváltozás idején különösen szükség van a reményre.

origo/MTI

XVI. Benedek pápa vasárnap a béke és a megbékélés fontosságát hangoztatta a gazdasági válság, háborúk, nyomor és terrorizmus sújtotta világban a vatikáni Szent Péter téren bemutatott vasárnapi húsvéti miséjén - írta az origo.hu a Távitrati iroda híre alapján.

A katolikus egyházfő emlékeztette a hívőket a "kegyetlen és véget nem érő, gyakran elfeledett" afrikai konfliktusokra, továbbá tartós és őszinte erőfeszítéseket sürgetett az izraeli-palesztin konfliktus rendezése érdekében. Emlékeztett márciusi afrikai útjára és arra, hogy májusban ellátogat a Szentföldre.

A pápa szerint a pénzügyi zűrzavar, a szegénység, a klímaváltozás idején szükség van olyan távlatokra, amelyek reményt tudnak kelteni. Utalt a terrorizmus veszélyére is, valamint arra, hogy növekszik az aggodalom a bizonytalan jövő miatt.

A pápa emlékeztetett a 294 halálos áldozatot szedő hétfői olaszországi földrengés 40 ezer túlélőjének a szenvedésére is. XVI. Benedek a tervek szerint hamarosan a katasztrófa sújtotta Abruzzo régióba utazik, imádkozik a túlélőkért.

A pápa a húsvéti virrasztás alkalmával szombat éjszak elmondott beszédében arra buzdította a híveket, hogy az egyház tanításait követve emelkedjenek felül "korunk zűrzavarán". A pápa azt mondta: Krisztus idejében sok hívőt annyira összezavartak a kor ellentmondásos üzenetei, hogy nem tudták, kihez forduljanak. Úgy vélte, hogy Krisztus ma minden bizonnyal ismét nagy részvétet érezhetne, hiszen az emberek összezavarodottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában