közfelháborodás

2018.04.19. 17:29

Feladta magát a németországi antiszemita támadás egyik gyanúsítottja

A nyomozás és a szemtanúk nyomra vezetése alapján egy 19 éves szíriai állampolgárságú gyanúsítottat azonosítottak.

A rendvédelmi hatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyben folytatott nyomozás és a szemtanúk nyomra vezetése alapján egy 19 éves – szíriai állampolgár – gyanúsítottat sikerült azonosítani. A férfi védője jelenlétében jelentkezett a rendőrségen, s még a nap folyamán vizsgálóbíró elé vezetik.

A kedden este, sötétedés előtt Berlin Prenzlauer Berg nevű jómódú negyedében közterületen, egy utcán történt incidens közfelháborodást váltott ki, a német főváros vezetése, a szövetségi kormány és Angela Merkel kancellár is elítélte az antiszemita támadást. Három elkövető két emberre támadt rá, mert a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedőt, kipát viseltek.

A történteket az áldozatok egyike mobiltelefonjával videón örökítette meg. A felvételen az látható, hogy az egyik támadó az övével ütlegeli az egyik áldozatot és arabul azt üvölti, hogy „zsidó, zsidó!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában