szerencsétlenség

2018.08.25. 08:06

Sokan meghaltak egy kínai szállodatűzben

Tűz ütött ki szombat reggel egy kínai szállodában, a szerencsétlenségben legalább tizennyolcan meghaltak – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség.

Az észak-keleti Hejlungcsiang tartomány székhelyén, Harbin turisták által kedvelt egyik negyedében, szombatra virradóra csaptak fel a lángok a szállodában. Eddig tizennyolc halálesetet regisztráltak, a mentés folytatódik – írta a hírügynökség a tartományi tűzoltóságra hivatkozva. A tűz okát vizsgálják.

Kínában, ahol a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be, gyakoriak a halálos kimenetelű tűzesetek. Áprilisban tizennyolcan haltak meg és öten sérültek meg, amikor tűz ütött ki egy dél-kínai városban, egy karaoke bárban. Novemberben egy dél-kínai panzióban keletkezett tűznek 19 halottja és nyolc sérültje volt. 2015 májusában 38 ember halt meg egy idősotthonban kitört tűzben a Honan tartománybeli Pingtingsanban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában