változások kellenek

2018.08.30. 21:32

Trump azonnal kirúgatná a CNN elnökét

A CNN amerikai hírtelevízió elnökének elbocsátását követelte Donald Trump elnök csütörtökön, folytatva a média elleni támadásait.

Twitter-üzenetében az elnök azt hangoztatta, hogy Jeffrey Zucker „borzalmasan végezte munkáját”. Hozzátette, hogy – mint állította – a televízió nézettségi adatai is rosszak.

Az elnök szerint Zuckert „azonnal ki kellene rúgni”, hogy a CNN megőrizhesse hitelességét.

Egy másik Twitter-üzenetben Trump az NBC News hírtelevíziót vádolta azzal, hogy 2017 májusában egy vele készített interjút „manipulált”. Az amerikai elnök állítása alátámasztására nem szolgált bizonyítékkal. A beszélgetést néhány nappal James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatójának menesztését követően rögzítették, s témája volt Oroszország állítólagos beavatkozása is az amerikai elnökválasztási folyamatba.

Az elnök nem sokkal azután indított újabb támadást a CNN ellen, hogy a hírtelevízió közölte a Watergate-botrányt leleplező egyik újságíró, Carl Bernstein beszámolóját, amely Trump bizalmasainak és egy orosz ügyvédnőnek a találkozóját firtatta a 2016-os választási kampány során. A találkozón a Trump környezetéhez tartozó emberek állítólag Hillary Clintonról reméltek kényes információkhoz jutni.

Bernstein és Bob Woodward újságírók leleplezései vezettek az úgynevezett Watergate-botrányhoz és 1974-ben az akkori elnök, Richard Nixon bukásához.

A CNN jelentésében olyan forrásokra hivatkozott, amelyek szerint Michael Cohen, Donald Trump amerikai elnök volt személyes ügyvédje azt állította, hogy Trump előzetesen tudott a találkozóról. A tudósítást később kétségbe vonták, miután a források egyike visszavonta korábbi kijelentéseit. A CNN ugyanakkor továbbra is kitart az általa közöltek valóságtartalma mellett.

Az elnök szerda este élesen kikelt Bernstein ellen. „A slampos Carl Bernstein, aki a múltban él, és romlott idiótaként gondolkodik, az egyik történetet a másik után találja ki, az egész ország nevet rajta” – állt az Egyesült Államok elnökének szerda esti Twitter-üzenetében.

Trump szerint a CNN „belülről szakad szét”, mert „nagy hazugságon kapták”, s „nem képes elismerni hibáját”.

A hírtelevízió nyilatkozatban válaszolt Donald Trumpnak.

„Ne essen tévedésbe elnök úr, a CNN nem hazudik. Mi híreket közlünk. És beszámolunk arról is, amikor az emberek hatalmi pozíciókban hazugságokat mondanak. A CNN kiáll tudósítása és újságírói mellett. A történetben lehet, hogy több idióta is van, de Carl Bernstein biztosan nem tartozik közéjük” – fogalmazott a CNN.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában