Csúnya ügy

2019.08.07. 11:37

Két éven át zaklathatta szexuálisan a takarítónőt az MSZP-s lelkész-politikus

Sze­xu­á­li­san zak­lat­hatta, egy al­ka­lom­mal pedig foj­to­gat­hatta is a 30 év kö­rüli ta­ka­rí­tó­nőt a bé­kás­me­gyeri evan­gé­li­kus sze­re­tet­ház­ban Do­náth László evan­gé­li­kus lel­kész, az MSZP volt par­la­menti kép­vi­se­lője.

A Ri­post in­for­má­ciói sze­rint a ta­ka­rí­tónő fel­je­len­tést tett, a sú­lyos ügy­ben el­já­rás in­dult Do­náth László ellen.

Egy hónapja betegszabadságon van, nem akar beszélni senkivel – mondta az egyik közeli ismerőse a Ripostnak a 30 év körüli takarítónőről, aki feljelentést tett Donáth László ellen.

– Nagyon megviselte az egész. Sokat beszélgettünk az egészről, már két éve megy ez a cirkusz.

Senki nem mert lépni, mert nagy hatalmú emberről van szó, ő hozta létre ezt a szeretetházat! Itt idős emberekre vigyáznak, csaknem százra. Úgy hallottam, többeket is zaklatott, főleg a nővéreket, de a fiatalabb takarítókat is.

Egy portásnő állítólag azért mondott fel, mert megfogdosta a melleit– tette hozzá a lapnak nyilatkozva az asszony.

A Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház – Fotó: Ripost / Markovics Gábor

- Folyamatosan inzultálta, azóta, hogy két éve munkába állt ott. Rendszeresen odament hozzá félreeső helyeken, az emeleti folyosókon, átölelte, simogatta a fenekét, néha a mellét, egyszer még a nemi szervét is megfogta és szexuális ajánlatokat tett neki!Szegény barátnőm mindig elrohant ilyenkor, egy idő után már szabályosan kerülte azt az embert, ha meghallotta a hangját, elment a közelből! Most azért akadt ki, és tett feljelentést, mert már két kézzel meg is fojtogatta, mert szerinte rossz helyen hagyta a takarítókocsit…

A lap információi szerint maga az intézmény vezetője beszélte rá végül a feljelentésre a takarítónőt. Megkeresték a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház vezetőjét, de nem akarta kommentálni az esetet.

Donáth László lapzártáig nem reagált a megkeresésükre.

A Ripost megkereste a rendőrséget az ügyben, ahol azt közölték:

„az Ön által megjelölt ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján rendelt el nyomozást szexuális kényszerítés miatt, melyben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A folyamatban lévő nyomozásról további információt nem kívánunk adni.”

Donáth László befolyásos baloldali politikus, evangélikus lelkész és publicista. 1994-2010 között az MSZP színeiben parlamenti képviselő is volt.1988 óta lelkész Budán, a csillaghegyi gyülekezetben, ő a 10 éve létrehozott Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház alapítója. Lánya Donáth Anna, aki a Momentum színeiben európai parlamenti mandátumot nyert idén tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában