bűnügy

2020.07.08. 08:46

Csaló bűnbandát számoltak fel a Pest megyei rendőrök

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közleményük szerint kedden kora reggel egy úgynevezett unokázós csalásokra szakosodott bűnbanda tagjait fogták el. A fővárosi és Pest megyei helyszínekről kilenc embert – öt nőt és négy férfit – állítottak elő, hármat tanúként, hatot gyanúsítottként hallgattak ki.

A házkutatásokon csaknem 7,2 millió forintot, valamint több, a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

A 38 éves gödöllői B. András, a 39 éves péceli B. Ottó, valamint a 38 éves péceli G. István futárok voltak. Ők voltak, akik az előzőleg külföldről kezdeményezett, közlekedési balesetre hivatkozó, pénzt vagy értékeket kicsaló telefonhívások után felkeresték a becsapott időseket.

Begyűjtötték tőlük milliós megtakarításaikat, alkalmanként ékszereiket. A nők, a 49 éves budapesti G. Erika, az 51 éves, szintén fővárosi N. Istvánné, valamint a 36 éves gödöllői H. Renáta az ékszerek értékesítették.

A gyanú szerint a most felszámolt banda vezetői külföldön bujkálnak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon csalás megalapozott gyanúja miatt indult a hat ember ellen eljárás, a rendőrök kezdeményezik a letartóztatásukat – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában