Ország-világ

2021.04.25. 11:28

A kínai vakcina hatásosabb, mint a Pfizer?

A Pfizer-oltás után többen betegedtek meg és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm után.

Szolnok, 2021. április 5. Imre Anikó háziorvos beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának második adagjával szolnoki rendelõjében 2021. április 5-én. MTI/Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

„A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.

Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen.

Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével. Az oltás életet ment” – olvasható a kormány Facebook-oldalán.

 

A Magyarország kormánya oldalon közzétett táblázatból jól látszik a vakcinák hatékonysága. Eddig mintegy 3,59 millió vakcinát adtak be. Az oltottak közül – az április 20-ai adatok szerint – azonban csupán 5714 megbetegedést jeleztek, ami azt jelenti, hogy a vakcinát megkapók nagyjából 0,15 százaléka fertőződött meg a vírussal. Közülük 273 fő hunyt el koronavírus-fertőzésben – írja a Magyar Nemzet.

A táblázat érdekessége ugyanakkor, hogy az adatok szerint a baloldal által sokat támadott kínai Sinopharm vakcina hatékonyabb, mint az amerikai Pfizer. Az oltottak között ugyanis a megbetegedettek százezer főre vetített száma a kínai vakcina esetében 356, míg a Pfizer oltóanyaga esetében 555.

Az elhunytak százezer főre vetített számában is a Sinopharm vezet, méghozzá kétszeres a különbség: a kínai vakcinával beoltottak közül 16-an, míg az amerikai vakcinával beoltottak közül 32-en hunytak el, akik az oltás ellenére elkapták a fertőzést.

Borítókép: Imre Anikó háziorvos beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának második adagjával szolnoki rendelőjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában