Ország-világ

2021.06.09. 13:47

Niedermüller Péter szerint kedden jobb volt írnek, mint magyarnak lenni

A magyar nemzet ezernyi büszkesége a gyurcsányista polgármesternél valószínűleg falra hányt borsó – reagált Hollik István a DK-s politikus legújabb gyalázkodására.

„Kezdhetném a magyarázatot Szent István királynál, folytathatnám a magyar nemzet ezernyi büszkeségével, de mindez a gyurcsányista polgármesternél valószínűleg falra hányt borsó. Ezért maradjunk annyiban, hogy mindörökre: Hajrá, Magyarország!!!” – írta közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója Niedermüller Péter, Erzsébetváros baloldali polgármesterének bejegyzésére reagálva – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, kedden a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Írország ellen gól nélküli döntetlennel zárta a felkészülést. A meccs elején, a sípszó után azonban az ír válogatott a nyugati trendeknek megfelelően letérdelt, így mutatva ki szolidaritását a Black Lives Matter (BLM) mozgalom előtt. A magyar válogatott ugyanezt azonban nem tette meg, amelyre válaszul hangos „Szép volt, fiúk!” skandálással reagált a hazai közönség. (Az esetről egy magyar szurkoló a Tiktok alkalmazásra töltött fel videót, amelyet ide kattintva tudnak megtekinteni.)

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közösségi oldalán reagált arra, hogy a magyarok nem voltak hajlandók letérdelni. Mint írta, „a kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a »Szép volt, fiúk!« elismerést. Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” – tette hozzá a politikus.

Korábban a lap megírta, hogy tavaly hatalmas port vert fel, amikor Niedermüller Péter, alighogy megkezdte hivatali idejét a VII. kerület élén, egy gyalázatos kijelentésével több magyart sértett meg, mint bárki más előtte a hazai politikában.

A DK-s politikus ugyanis rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket

az ATV műsorában. A kijelentést követően Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő „tömény fasizmusnak” titulálta a Gyurcsány-párti polgármester szavait, majd rá pár napra nagyobb tömeg tüntetett Niedermüller hivatala előtt, követelve annak lemondását. Petíció is indult ellene, amelyet már több mint 22 ezren írtak alá.

Niedermüller Péter legutóbb a nemzeti identitást becsmérelve úgy fogalmazott: „Ha teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?” A baloldali polgármester kijelentésére az erzsébetvárosi Fidesz nevében Bajkai István úgy reagált: a DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában