Ország-világ

2021.10.17. 21:35

Dobrev Klára elismerte vereségét

Lényegében eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Bár a baloldali előválasztás második fordulója során leadott szavazatok összesítése még nem fejeződött be, de az már eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg – írja a Magyar Nemzet.

„Pár perce felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje”

– jelentette ki Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztás második fordulójáról szóló vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A második fordulóban Márki-Zay Péter szinte végig magabiztosan vezetett, e pillanatban a 19-ből 12 megye és a 18-ból 12 budapesti választókerület eredményei alapján a szavazatok 59,4 százalékát, Dobrev Kára a 40,6 százalékát tudhatja magáénak.

Az előzetes eredményekre tekintve egyébként az látható, hogy Márki-Zay elsősorban Budapesten, míg riválisa, Gyurcsány Ferenc felesége vidéken szerepelt jobban az előválasztáson.

Végleges eredmények későbbre várhatók, de ez a lényegi kérdéseket vélhetően már nem befolyásolja.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában