Járvány

2021.10.29. 08:52

Először regisztráltak koronavírus-fertőzöttet a csendes-óceáni Tongán

Pénteki sajtótájékoztatóján Pohiva Tu'i', a királyság miniszterelnöke az eset bejelentése mellett egyúttal intette a lakosságot, készüljenek fel esetleges korlátozó intézkedésekre, valamint arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát.

Az Új-Zélandtól mintegy 2300 kilométerre északra található, több mint 100 ezres sziget tavaly, a járvány kezdetekor lezárta határait, és ezidáig nem regisztráltak egyetlen fertőzöttet sem.

A tájékoztatás szerint a fertőzött szerdán, az új-zélandi Christchurchből, repülőgéppel érkezett a szigetre, és a landolást követően elvégzett teszteredménye lett pozitív. A gép összes utasa karanténba került.

Sajtóértesülések szerint a járaton idénymunkások és a tongai olimpiai csapat néhány, korábban Új-Zélandon ragadt tagja utazott. Az emberek heteken át várakoztak a hazatérésre, miután Új-Zélandon ismét fertőzöttekre bukkantak.

Tongában az olthatónak minősülők körülbelül 48 százaléka vette fel eddig az oltás első adagját, 31 százalékuk pedig már mindkét dózist megkapta.

Az új-zélandi egészségügyi minisztérium közleményben tudatta, hogy vizsgálják a tongai esetet, és kiemelték, hogy a fertőzött személy indulás előtti teszteredménye negatív volt.

Christchurchből egy év után először csütörtökön jelentettek két új fertőzöttet, pénteken pedig két másik esetet is regisztráltak. A városban mindazonáltal nem vezettek be korlátozásokat, mert úgy ítélték meg, hogy kordában tudják tartani a járvány terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában