Tadzsikisztán

2021.10.07. 13:09

Hadgyakorlatot tart az orosz vezetésű szövetség az afgán határon

Hadgyakorlatot tartanak a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) közös erőinek logisztikai támogató alegységei Eselon-2021 (Lépcső) fedőnéven Tádzsikisztánban, az afgán határ közelében október 18-23. között – közölte csütörtökön az orosz központi katonai körzet parancsnoksága.

A gyakorlaton Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán, és Tádzsikisztán több mint félezer katonája vesz majd részt. Az orosz kontingens magját a 201. katonai bázis logisztikai alegységeinek több mint 400 katonája alkotja majd.

A hadgyakorlatot párhuzamosan fogják megtartani az ODKB felderítő alegységeinek közös, mintegy 200 fős, Poiszk-2021 (Vállalkozás) manővereivel, amelyen egy határkonfliktus lokalizálását fogják gyakorolni.

Az ODKB tagállamai közül egyedül Tádzsikisztán határos Afganisztánnal. A szövetség 2002-ben alakult meg, a szervezet teljes jogú tagja jelenleg Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán. Az ODKB felállított egy mintegy húszezer fős, közös gyorsreagálású erőt (KSZOR).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában