egyértelmű szabályozás

2021.12.16. 20:45

Varga Judit: megállítjuk az LMBTQ-lobbit az iskolák és óvodák kerítésénél

Még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása abba, hogy a magyar szülők hogyan nevelik gyermekeiket - írta közösségi oldalán a miniszter.

A Velencei Bizottság a magyar gyermekvédelmi törvényről napokban elfogadott véleménye a jogi érvek helyett ideológiai megközelítésű - írta az igazságügyi miniszter hivatalos közösségi oldalán.

Varga Judit bejegyzésében azt írta: nem, még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása abba, hogy a magyar szülők hogyan nevelik gyermekeiket.

Hozzátette, hogy a magyar szabályozás ugyanakkor egyértelmű és világos: a valóságban a gyermekek megfelelő nevelését és ebben a szülők elsődleges szerepét hivatott biztosítani. "Az LMBTQ-lobbit meg fogjuk állítani az iskolák és óvodák kerítésénél" - emelte ki.

A miniszter azt írta, Magyarországon minden ember szabadon él, a diszkrimináció-mentességet az alaptörvény és a jogszabályok biztosítják, és reményét fejezte ki, hogy "az ilyen érzésszerű, ideológiailag (vagy akár politikailag) motivált vélemények nem válnak általános gyakorlattá a Velencei Bizottság működésében, amely mandátuma alapján egy elismert jogászokból álló szakmai tanácsadó testület."

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában