Borzalmas tett

2022.01.27. 13:26

Hároméves kislányt zaklatott egy afgán férfi, szerinte a kultúrájában ez elfogadott

A férfit Afganisztánból menekítették ki, és az egyik virginiai központban szállásolták el, nem sokkal az érkezése után azonban letartóztatták, mert zaklatott egy hároméves kislányt. A bíróságon azzal védekezett, hogy a hazájában ez elfogadott viselkedés – olvasható a V4NA cikkében.

Rengeteg embert evakuáltak Afganisztánól a tálib uralom kezdetekor, köztük a Tariq néven ismert férfit is. Az afgán menekültet az Egyesült Államok egyik tengerészgyalogsági bázisára szállították, ahol rövid időn belül letartóztatták – írja a PJ online portál.

A tengerészgyalogosok ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy az afgán férfi egy hároméves kislány intim részeit simogatja, akiről kiderült hogy nem a rokona és még csak nem is ismerőse a menekültnek.

Tariq később a bírósági tárgyaláson tolmácsok segítségével próbálta elmagyarázni, hogy a viselkedése elfogadható a kultúrájában. Szerinte érthetetlen, hogy miért került egyáltalán a vádlottak padjára. A védőügyvédek ezután megpróbálták töröltetni a jegyzőkönyvből Tariq kijelentését, mert tisztában voltak annak következményeivel. A bíró végül elutasította a kérelmet és elítélte a zaklató férfit. A portál az üggyel kapcsolatban azt írta, hogy

ez az eset – különösen Tariq beismerése – ismét reflektorfénybe helyezi azt a tényt, hogy radikálisan eltérő kultúrájú és merőben eltérő viselkedési normákkal rendelkező emberek nagy számban történő betelepítése nem bölcs dolog, és csak viszályt fog jelenteni Amerika jövőjében.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy amikor az afgán evakuáltakat az Egyesült Államokba szállították, a legtöbbjüket nem vizsgálták át: így nem tudni, hogy kinek van bűnözői múltja, ki lehet terrorista vagy kinek vannak kapcsolatai ilyen szervezetekkel. Emellett semmilyen erőfeszítést nem tettek arra, hogy tudatosítsák a menekültekben a tényt, hogy az amerikai és az afgán kultúra nem azonos, és hogy nem lenne bölcs dolog ha minden szokásukat magukkal vinnék Amerikába – fűzte hozzá a szerző, majd megjegyezte, hogy mindezt elmondani az kimenekítetteknek „rasszista” és „iszlamofób” lett volna.

 

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában