Fejlesztés

2022.01.18. 12:33

Kásler: folytatódik az Egészséges Budapest Program

A kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában, ennek a munkának az egyik legjelentősebb része az Egészséges Budapest Program (EBP) – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak el az ágazattól, magánosításra törekedtek, bevezették a kórházi napidíjat, vizitdíjat, kórházakat szüntettek meg, amelynek „legfájdalmasabb” lépése az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása volt. Összességében 16 ezer kórházi ágy szűnt meg, és hatezer egészségügyi dolgozó távozott a rendszerből.

A miniszter kiemelte: ezzel szemben 2010 után 1700 milliárd forinttal több forrást kapott az egészségügy, és olyan kórházrekonstrukciók és -fejlesztések indultak el, ami eddig nem volt tapasztalható.

A EBP – amely a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeinek fejlesztését jelenti – keretében több centrumkórház, országos intézet és a térségben található szakrendelők megújítását célozza 700 milliárd forint keretösszegben.

Borítóképünkön Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában