Szorosabb összefogás

2022.01.29. 10:14

Orbán Viktor Le Pen francia elnökjelölttel tárgyalt

A megbeszélésen áttekintették a tavaly nyáron megkezdett európai konzervatív pártszövetség-építési folyamat állását és a közeljövő feladatait.

Orbán Viktor miniszterelnök Madridban szombat délelőtt Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnök-jelöltjével tárgyalt az európai konzervatív erők szorosabb összefogásának lehetőségeiről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen elhangzott: Európa sok millió, hagyományos keresztény és nemzeti értékeket valló polgárának jelenleg nincs megfelelő politikai képviselete az EU-ban, ezért elengedhetetlen a kontinens jobboldali pártjainak szoros együttműködése.

Orbán Viktor miniszterelnök és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetõje és elnökjelöltje tárgyal az európai konzervatív pártvezetõk találkozóján Madridban 2022. január 29-én.

Forrás: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen áttekintették a tavaly nyáron megkezdett európai konzervatív pártszövetség-építési folyamat állását és a közeljövő feladatait.

Szombaton Madridban csúcstalálkozót tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök, majd Orbán Viktor Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal - közölte Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában