Rezsicsökkentés

2022.02.15. 16:00

Fidesz: ha a baloldalon múlna, a főzés is négyszer drágább lenne

A Fidesz szerint ha a baloldalon múlna, akkor a főzés is négyszer drágább lenne, mert a rezsicsökkentés nélkül már Magyarországon is elszálltak volna az energiaárak.

A kormánypárt az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd politikusai által tartott keddi sajtótájékoztatóra reagált, amelyen az ellenzéki pártok áfa-csökkentést sürgették.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: elképesztő az a kétszínűség, hogy az a baloldal beszél a megélhetésről, amely kormányzása alatt megélhetési válságot és sorozatos megszorításokat hozott a magyarokra és még a koronavírus-járvány okozta válság alatt sem szavazott meg semmilyen, a magyar lakosság megélhetését segítő családtámogatást, adócsökkentést, árstopot és béremelést.

Ha a baloldalon múlna, akkor semmi nem védené a magyar lakosságot a brutálisan növekvő világpiaci energiaáraktól és az emiatt megemelkedett inflációtól. Ha a baloldalon múlna, akkor a Korózs Lajos által emlegetett háziasszonyoknak a főzés is négyszer drágább lenne, mert a rezsicsökkentés nélkül nálunk is már elszálltak volna az energiaárak, ugyanis 26 uniós tagállam fővárosában a lakossági gáz ára négyszerese a magyar családok által fizetett árnak – írták.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy nem akarják fenntartani Orbán Viktor rezsicsökkentését, szerinte ostobaság a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj, az élelmiszerárstop, a benzinárstop, a családi adóvisszatérítés és minden, ami a magyar emberek megélhetését segíti – közölték.

Kiemelték, a Fidesz-KDNP kormányzása óta történelmi rekordot döntött a gazdasági növekedés, és abból egyre több pénz jut a magyar gyermekes családoknak, a munkavállalóknak, az időseknek és a fiataloknak. 

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában