Április 3.

2022.02.17. 15:35

Kocsis Máté: a választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak (videó)

A baloldali kormányok idején "elvettek mindent az emberektől, amit el lehetett venni", a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, emellett megemelték a rezsiköltségeket, az adókat, és példátlanul magas volt a munkanélküliség - mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön a kormánypárti frakciók balatonfüredi ülését követően tartott sajtótájékoztatón.

–  A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak Magyarországra vagy sem

– közölte a frakcióvezető a Magyar Nemzet beszámolja szerint. Mint mondta, választási felkészülés zajlik, ezért a frakcióülés fő témái is a kampány köré csoportosultak, így szóba került a választások tétje is.

– A baloldali kormányok idején elvettek mindent, emelkedtek az adók, a rezsiköltségek. A mostani kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, korlátoztuk a rezsiárakat, valamint több szektorban is béremelés történt

– emlékeztetett Kocsis. Kiemelte: a baloldal programját megismerhette az ország 2002 és 2010 között, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig ugyanúgy cselekedne.

– A frakcióülésen Varga Mihály beszámolt arról, hogy a magyar gazdasági növekedés Európa élvonalába tartozik. Ennek köszönhetően valósult meg a 25 év alattiak szja-visszatérítése vagy a családi adókedvezmény is 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy a szexuális propaganda egyre nagyobb erővel közelít a gyerekek felé, ezért fogadták el a gyermekvédelmi törvényt. Ebből kialakult egy vita, először Magyarországon, majd Brüsszelben is. Soha nem látott erővel indítottak támadást hazánk ellen.

– A brüsszeli támadások akkor zárulhatnak le, ha a magyarok állást foglalnak a gyermekvédelmi népszavazáson 

– jegyezte meg Kocsis, aki emlékeztetett, hogy a 2016-os kvótanépszavazás után is jelentősen tompultak a brüsszeli támadások. A Magyar Nemzet kérdésére a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy a népakaratnál nincsen erősebb, így a gyermekvédelmi népszavazás meg fogja oldani a vitákat.

Továbbá a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy hivatalos döntés született az államfőjelöltségről is, a képviselők egyhangúlag támogatták Novák Katalin személyét. A jelölőlapra a Fidesz és a KDNP képviselőinek a nevei is rákerülnek.

– Mi vagyunk az esélyesek, de ezt győzelemre kell váltani, ehhez pedig munkára van szükség. Meg kell mutatni az embereknek az elmúlt évek eredményeit és azt is, hogy mi mindent veszíthetünk, ha a baloldal ismét hatalomra kerülne – húzta alá Kocsis.

– Áttekintettük az előttünk álló parlamenti menetrendet, továbbá értékeltük az elmúlt négy és tizenkét évet is – vette át a szót Simicskó István. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője elmondta, hogy emberközpontú politikát vittek végig a legutóbbi ciklus során. 

– Ezekben a döntésekben a baloldal nem volt partner. Nem támogatták sem a járványi elleni védekezést, sem a családtámogatások kiszélesítését 

– emlékeztetett Simicskó. Hozzátette: nem szeretnénk ha visszatérne a kudarcos Gyurcsány-korszak.

Ezután a KDNP politikusa kitért arra, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje önmagát keresztényként és jobboldaliként határozta meg, ehhez képest arról beszélt, hogy az ördöggel is szövetkezne azért, hogy hatalomra jusson. 

– Egy keresztény ember ilyet nem mondhat 

– rögzítette Simicskó, aki súlyos problémákat lát abban, hogy legutóbb már a kommunisták és a fasiszták képviseletéről is beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje, valamint többi társadalmi csoportra is dehonesztáló megjegyzéseket tett.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos ülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én, fotó: MTI / Vasvári Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában