Gyermekjóléti intézkedések

2022.03.22. 10:32

2010 óta a kormány számos lépést tett a mintegy kétmillió gyermek érdekében

A kormány 2010 óta számos lépést tett a mintegy kétmillió kiskorú gyermek érdekében – közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS).

A gyermekek kiegyensúlyozott nevelését olyan gyermekjóléti intézkedések segítik, mint a bölcsődefejlesztés, a hároméves kortól kötelező óvoda, az ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetés, az ingyenes tankönyvek biztosítása az általános iskolákban, a középiskolákban és a szakképzésben vagy az Erzsébet-táborok – sorolta a szervezet.
   

Hozzátették, hogy ma már csaknem kétszer annyi gyermek étkezhet ingyen, mint 2010-ben, és minden gyermek a köznevelésben ingyen kapja a tankönyveit. 2012 óta pedig egymillióan vettek részt az Erzsébet-táborokban – írták.
   

„Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekeket megbecsülik, mert ha van gyermek, van jövő. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!” – fogalmaztak a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában