Segítőkészség

2022.03.02. 10:05

Áder János: a magyar emberek jól vizsgáznak nemzeti összefogásból

Az államfő és felesége magánvagyonából egymillió forintot ajánlott fel a menekültek megsegítésére.

„A magyar emberek segítőkészsége óriási, Magyarország most is jól vizsgázik nemzeti összefogásból” – mondta az államfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán az ukrajnai háború menekültjeinek nyújtott magyarországi segítséggel összefüggésben.

Áder János kiemelte: a magyar emberek az elmúlt évtizedekben többször tettek tanúbizonyságot óriási segítőkészségről, akár természeti katasztrófa, akár háborús konfliktus, akár járvány miatt bajba került embereknek kellett segíteni.

Úgy fogalmazott: a „nemzeti összefogásnak országon belül és határon túl is komoly hagyománya van Magyarországon”, ebből a „magyar emberek kivétel nélkül mindig jól vizsgáztak”. Hozzátette: „Erre joggal büszkék lehetünk.”

Az államfő és felesége magánvagyonából egymillió forintot ajánlott fel a menekültek megsegítésére.

A köztársasági elnök mindenkit arra kért, a „kipróbált”, a segítségnyújtásban nagy tapasztalattal bíró segélyszervezeteken keresztül adakozzon, hogy a segítség biztosan célba érjen.

Áder János nyugalomra is intett, mert – mint mondta – a háborús helyzetből ugyan logikusan következik a félelem, „nem érdemes egy bajból kettőt csinálni”. Azt is kérte, hogy mindenki igyekezzen pontos információkat szerezni, és nem felülni az álhíreknek.

Borítóképünkön Áder János köztársasági elnök. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában