Nemet a háborúra!

2022.03.15. 07:18

Százezrek vettek részt a Békemeneten, nézze meg itt! (videó)

Az idei Békemenet fő szlogenje a „No war, Békemenet!”, amelynek lényege, hogy a háborúra nemet mondunk, és mint minden háború esetén, most is mindent a békének kell felülírnia - nyilatkozta korábban Csizmadia László, a menetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke.

Ezt a választást meg kell, és meg fogjuk nyerni, és akkor béke és biztonság lesz Magyarországon

Mellettünk áll az ország, ezt a választást meg kell, és meg fogjuk nyerni, és akkor béke és biztonság lesz Magyarországon.

Orbán Viktor kijelentette, most befordulunk a célegyenesbe, 19 nap menetelés jön. 

Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját - zárta beszédét Orbán Viktor.

A nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a megoldás

A nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a megoldás - mondta Orbán Viktor. Erre megvan az esély, ha mindenki elvégzi a munkáját.

Ilyenkor a kampányban a fájdalom a barátunk, mindenki tegyen rá még egy lapáttal - mondta a kormányfő. 

"Ez most nem a dilettánsok ideje"

A kormányfő rámutatott arra, hogy most világosan látszik a menekültek és a migránsok közötti különbség. Az utóbbit továbbra is elutasítjuk - mondta a kormányfő. Nem tudjuk, mi lesz a háború vége, és minden eshetőségre fel kell készülni.

Ez most nem a dilettánsok ideje, mi nem vagyunk kezdők, egységesek vagyunk, és ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is.
Az utóbbinak a célja a nyugatról érkező genderőrületet - tette hozzá. 

Aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz

A nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút - idézte Orbán Viktor Novák Katalint. Az édesanyák tudják, hogy húsz év kell egy ember felneveléséhez, és húsz másodperc az elvesztéséhez. A nők áldozatokat látnak a háborúban, tehát hallgatnunk kell a nőkre. Épp a legjobb időpontban lett női köztársasági elnöke Magyarországnak - mondta a kormányfő. 

Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, mi mindent megtettünk a béke érdekében. Nem lehet kizárni, hogy a választás napján a szomszédban dörögni fognak a fegyverek, és így az egekbe emelkedik a választás tétje. Békepárti jobboldal, vagy háborúpárti baloldal.

Mi azt mondjuk, hogy őrizzük meg Magyarország békéjét, aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz. 

Nem hagyjuk, hogy katonai célponttá tegye a baloldal az országot és a kárpátaljai magyarokat

A baloldal elvesztette a józan eszét és beletámolyogna egy véres háborúba, a baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni.

Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa az országot a háborúba - mondta a kormányfő.

Nem hagyjuk, hogy katonai célponttá tegye a baloldal az országot és a kárpátaljai magyarokat.

Ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverőknek - tette hozzá. 

Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre

Oroszország az orosz, míg Ukrajna az ukrán érdekeket nézi, a magunk érdekeit nekünk kell képviselni higgadtan és bátran - mondta Orbán Viktor. Ebben a háborúban semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre.  

Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni

A háborúról azt mondta, hogy nemcsak a déli, hanem a keleti határt is védenie kell a katonáknak. Minden idők legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A veszélyek korába léptünk, nincs tere a hibázásnak, és nincs tere a kapkodásnak.
Egyetlen rossz döntést sem tehetünk. Magyarország világok határán fekszik - mondta a kormányfő. Errefelé a háborúkat nem értünk, és nem az érdekünkben vívják, akárki győz, rajtavesztünk. Közép-Európa egy sakktábla a nagyhatalmaknak - tette hozzá. Történelmünkből túl jól ismerjük a háborúk természetét.

Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni. 

Van külpolitikánk

Van külpolitikánk, és a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. A világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük, hogy kiálljanak magukért - mondta a kormányfő. 

Felidézte, hogy a legnagyobb kulturális fejlesztések Budapesten történnek és rengeteg sportesemény van. 

Lélekben kell erősnek lenni

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy egy országnak a lelkében kell erősnek lennie, mint a márciusi ifjaknak. Mi magunk tűzzük ki a céljainkat, és nem hagyjuk, hogy más sajnáljon minket - tette hozzá. A kormányfő szerint nem vágynak arra, hogy mindenkivel megszerettessük magunkat, és nekünk sem tetszik mindenki.

Nem félünk a változástól, mert lehetőséget látunk benne. Nem félünk az ellenfeleinktől, mert a ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk.
2010-ben megfogadtuk, hogy eltántoríthatatlanok leszünk, mindig kiállunk Magyarországért, és egyetlen percre sem fogjuk feladni - mondta a kormányfő. Ez történt velünk, és ez a változás ragadott minket fel, és juttatott el minket oda, ahol most vagyunk. 200 ezerrel több gyerek született, mintha a baloldal maradt volna kormányon az elmúlt 12 évben.

Mindenkinek jut munka, és egymillióval több állampolgárunk van. Egy az ország, egy a haza, és egy a nemzet. 

Orbán Viktor: az erő nemcsak izom kérdése

Se a háború, se a baloldal ne térítsen el minket egy erős ország építésétől - mondta a kormányfő. A világ legszebb országa a miénk, és a világ legszebb nyelve a miénk, amit a Jóistentől kaptunk. A világ legtalálékonyabb emberei születnek ezen a földön, ez a jószívű emberek országa is, csupa nagyszerű ember - mondta a kormányfő.

Ez mind szép és remek, de ez nem elég.

A szépségből, leleményből, és nagylelkűségből csak akkor lesz boldog ország, ha ehhez erő párosul - mondta Orbán. 15 milliónyian vagyunk a világban, és nálunk hatalmasabb népek látókörében vagyunk, de ez nem ok az önfeladásra.

Az erő nemcsak izom kérdése. 

"Mi 12 éve egy erős országot építünk"

Mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, azóta a magyarok mindig ugyanazt akarták: legyen béke, szabadság és egyetértés - mondta a kormányfő. Így mondták 1848-ban is a márciusi ifjak. A békéhez, a szabadsághoz, és az egyetértéshez ugyanarra a dologra van szükség: erőre. Gyenge nép nem kap békét, csak megkegyelmeznek neki - tette hozzá. Gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést. A béke, a szabadság és egyetértés az erős nemzetek sajátja - mondta Orbán Viktor. A szerencse mindig az erőseket segíti, és mindig a talpukra esnek - tette hozzá. 

Erős országot akarunk, de mindig a saját tengelye körül kell forognia, nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek jelöljék ki a röppályáját.

Mi 12 éve egy erős országot építünk - mondta Orbán. 

Komoly dolgokról kell beszélnünk

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy különbözőek vagyunk, de amikor a szükség úgy kívánja, akkor egységbe rendezzük magunkat. A kormányfő közölte, veszély idején az ország együtt dönt a jövőjéről. Nemcsak azok vannak akiket a szemünkkel láthatunk, és itt vannak, akiket csak szívünkkel láthatunk - mondta. 

A miniszterelnök szólt arról is, hogy így van itt Magyarország a nemzet főterén. Komoly dolgokról kell beszélnünk, háborúról és békéről, a haza üdvéről és a fenyegető veszélyekről - tette hozzá. 

Orbán: miniszterelnök-jelöltjük, akit üstökösnek hittek, mára egy földbe csapódott kihűt kődarab

Erőnk és esélyeink napról napra nőnek, nem is emlékszem, hogy mikor álltak ilyen jól a csillagok 19 nappal a választások előtt.
Megmutattuk az erőnket, és ez meghozta az erőnket. Ellenfeleink a legmélyebb tanácstalanság állapotában és a szétesés határán billegnek.
Hiába bújt báránybőrbe a farkas, de a csalárdságnak ára lett.

Miniszterelnök-jelöltjük, akit üstökösnek hittek, mára egy földbe csapódott kihűt kődarab. Micsoda szerencse, hogy nem ezeknek a kezében van az ország vezetése - mondta Orbán.

Idehozták azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek, szétverte a saját pártját Lengyelországban és az Európai Néppártot.

Soha se akadályozd meg az ellenfeledet abban, hogy hibát kövessen el - tette hozzá. 

"Most nagyon jól nézünk ki"

Most nagyon jól nézünk ki, talán még soha nem néztünk ki olyan jól, mint ma - mondta a kormányfő. Felidézte, hogy október 23-án megüzenték a baloldalnak, hogy nem oda Buda, és ha jól látom az esélyeket, akkor nem oda Pest sem.

Megüzentük, hogy nem hagyjuk, hogy visszarántsák hazánkat a baloldali rémálomba, ahonnan kirántottuk az országot. Megüzentük, hogy Magyarországnka előre kell mennie és nem hátra. Mi itt a jobboldalon nem vagyunk jámbor lúzerek, és nem ijedünk meg a brüsszeli bürokratáktól, és Soros Györgyüktől. megüzentük, hogy harcolni fogunk -
tette hozzá. 

Orbán Viktor külön köszöntette a Kárpátaljáról érkezőket

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején külön köszöntette a Kárpátaljáról érkezőket. 

Korábban írtuk: 

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848–49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulója alkalmából a Parlament előtti Kossuth Lajos téren mond ünnepi beszédet. 

Orbán Viktor: Békemenet. Ezt a választást meg kell nyernünk!


Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet a Kossuth térre. Amikor a menet eleje a térre ért, a tömeg vége még a Margit híd pesti hídfője környékén járt.

A Békemenet résztvevői március 15-én 12 órától gyülekeztek a budapesti Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley téren.  A Békemenet nem sokkal negyed kettő után indult el a Margit hídról, mivel a budai rakparton olyan sokan gyűltek össze, hogy onnan már nem lehetett elindulni. A Békemenet a Margit hídon át, a Szent István körúton és az Alkotmány utcán végigvonulva jut el a Parlamenthez a Kossuth Lajos térre, ahol csatlakozik az állami ünnepséghez, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

 

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.
Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

Bayer Zsolt publicista a HírTV-nek azt mondta a Békemeneten, a jobboldali szavazók nagyon elszántak és érzik a választás tétjét.
Az összes választás közül a mostaninak van a legnagyobb tétje, és ezért is jöttek el nagyon sokan. Fontos, hogy érzik a tétet az emberek.

Délután két órakor érte el a Békemenet hivatalos eleje a Margit híd közepét. A vége azonban még mindig a Margit híd budai hídfőjénél van, ahová még mindig folyamatosan érkeznek.

Budapest, 2022. március 15. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.
Forrás: Balogh Zoltán / MTI


Negyed háromkor már a Vígszínháznál járt a Békemenet eleje, míg a vége továbbra is a Margit híd budai hídfőjénél. 

Délután fél háromkor a  Békemenet eleje már ráfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, míg a vége a Margit híd budai hídfőjénél járt. 

A Békemenet útvonala:

 

 

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.

 

 

Címkék#békemenet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában