Botránykönyv

2022.04.26. 11:01

J. K. Rowling meggyilkolását is beleírta regényébe egy transz szerző

A történetben, amely a posztapokaliptikus jövőben játszódik, a transznemű főszereplők transzfób személyekre vadásznak.

J. K. Rowling haláláról fantáziált könyvében egy transz aktivista szerző. A történetben, amely a posztapokaliptikus jövőben játszódik, a transznemű főszereplők transzfób személyekre vadásznak; a Harry Potter írója például egy kastélyban leli brutális halálát – írja a V4NA.

A Gretchen Felker-Martin transznemű nő által írt könyv történetének középpontjában két transznemű nő és egy transznemű férfi áll, akik posztapokaliptikus pusztaságban kalandoznak, miután egy vírus zombivá változtatta az embereket. Beth és Fran azzal töltik napjaikat, hogy a feldúlt New England partvidékét járják, emberekre vadásznak és összegyűjtik a szerveiket. Miután egy brutális baleset mindhármukat összefogja, a túlélőkből álló csoport transzfób személyeket öl, eközben vademberek falkái és saját démonjaik elől menekülnek – olvasható az Amazonon is kapható regény leírásában.

A regényben J. K. Rowling írónő karaktere is felbukkan, ő egy leégett kastélyban leli halálát. Rowlingot korábban már TERF-nek, azaz transz-kirekesztő radikális feministának bélyegeztek, számtalan akciót indítottak ellene, amiért kinyilvánította a véleményét, miszerint a biológiai nem egy megváltoztathatatlan dolog. Több halálos fenyegetés is érte, illetve kizárták a Harry Potter 20. évfordulója alkalmából szervezett ünneplésből is.

Márciusban Felker-Martin a Twitteren így harangozta be a regényt: „Ha eleged van a transzfób idióták által írt genderpestis regényekből, próbáld ki a MANHUNT című regényemet, amelyet egy transz nő írt a transz közönségnek. Transz leszbik szerelembe esnek, d.gnak és gyilkolnak TERF-eket, vademberek randalíroznak a vadonban, J. K. Rowling meghal, stb.”

Múlt év szeptemberében gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek.

Borítókép: J. K. Rowling angol író, forgatókönyvíró a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (Fantastic Beats: The Crimes of Grindelwald) című filmje nagy-britanniai premierjén Londonban 2018. november 13-án. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában