Kihívások előtt

2022.04.26. 14:53

Semjén Zsolt: a KDNP elégedett a következő kormányban betöltött helyeivel

A pártelnök nem válaszolt a miniszterelnök-helyettesi jelölését firtató kérdésre.

A Vatikánban folytatott megbeszélést Orbán Viktorral Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, amelyen áttekintették a következő kormány szerkezetét és struktúráját – hangzott el a frakcióvezető választást követő sajtótájékoztatón kedden, amelyen bejelentették, továbbra is Simicskó István vezeti majd a KDNP frakcióját a Parlamentben. 

Semjén Zsolt elmondta, mindig fennállnak különböző kihívások, ilyen volt például a pandémia, a gazdasági válság vagy most a háború, ebben a helyzetben kell a kormányalakítás során megtalálni a megfelelő személyeket a pozíciók betöltésére. Mindezt arra válaszolva mondta a pártelnök, hogy vajon Orbán Viktor ismét jelöli-e őt a miniszterelnök-helyettesi posztra.

A pártelnök konkrét választ nem adott a kérdésre, azonban sokatmondóan úgy fogalmazott, a miniszterelnök a KDNP előző ciklusban nyújtott teljesítményével elégedett volt, a KDNP politikusai pedig elégedettek a következő kormányban betöltött helyeikkel. A pontos névsor ismertetése azonban Orbán Viktor kompetenciájába tartozik – emlékeztetett Semjén Zsolt. 

Borítókép: Semjén Zsolt, a párt elnöke a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-választásának eredményéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2022. április 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában