Miért hagyják?

2022.05.17. 07:06

Döbbenet! – Úszik a szemétben a Margitsziget

Megdöbbentő olvasói és saját fotókat közölt a Metropol. Budapest ékszerdobozát, a Margitszigetet is elöntötte a szemét.

A Margitsziget Budapest legzöldebb helye terebélyes platánfákkal, árnyas sétányokkal, színpompás virágágyásokkal, sportpályákkal és középkori műemlékekkel. A Duna által ölelt zöld park nemcsak a budapestiek kedvelt pihenőhelye, de népszerű turisztikai látványosság is. 

A Margitsziget 2013 óta a főváros közvetlen igazgatása alá tartozik. A szemétszedésért a Budapesti Közművek Zrt. (BKM) Hulladékgazdálkodási Divízió felel. 

Ez alól egyedül a drótból készült szemétgyűjtők a kivételek, amelyek a Főkert Kertészeti Divízió tulajdonai (a Főkert azonban tavaly szeptember óta ugyancsak a BKM igazgatása alá tartozik) – közölte a Metropol.

A látogatók egy ideig próbálták a szemetet a kukában elhelyezni, de később már csak mellé tudták dobni 
Forrás: Nagy Zoltan / Metropol

2017-ben a Tarlós István vezette főváros csaknem egymilliárd forintot költött a Margitsziget útjainak, parkolóinak és közvilágításának fejlesztésére. Arról nem találni információt, hogy vajon a Karácsony Gergely által elrendelt, a köztéri kukák 30 százalékát érintő tömeges leszerelés között voltak-e a margitszigetiek, de érthetetlen, hogy miért hagyja a főváros jelenlegi vezetése szemétbe fulladni Budapest öt éve felújított ékességét – jegyzi meg a lap.

Ezt nehezen fogják kimagyarázni
Forrás: Nagy Zoltan / Metropol
Sokan nem értik, miért hagyják kifolyni a szemet a hulladékgyűjtőkből 
Forrás: Nagy Zoltan / Metropol
Olvasói fotó
Olvasói fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában