Lettországi látogatás

2022.06.20. 16:16

Novák Katalin a családok szerepéről folytatott megbeszélést Lettország elnökével Rigában

A családok szerepéről és a hagyományos családi kötelékekről folytatott megbeszélést Novák Katalin köztársasági elnök Egils Levits lett köztársasági elnökkel hétfőn Rigában.

Novák Katalin a ThreeSeas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozóra és üzleti fórumra érkezett Rigába a lett elnök meghívására. Lettország elnökével a családok szerepéről és a hagyományos családi kötelékekről beszélgettek - olvasható a köztársasági elnök Twitter üzenetében. Mint írja, mindketten támogatják Ukrajna, Moldova és a Nyugat-Balkán európai integrációját.

Novák Katalin a megbeszélés után a rigai régi zsidó temetőben megkoszorúzta a II. világháború során ide hurcolt és meggyilkolt magyar zsidó nők emlékművét, majd kétoldalú megbeszélést folytat Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel és Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel.

A csúcstalálkozón Magyarország köztársasági elnöke mellett Németország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Litvánia, Észtország, Románia és Bulgária elnöke, Horvátország miniszterelnöke és a cseh Szenátus elnöke vesz részt, az ukrán elnök pedig videó kapcsolaton keresztül csatlakozik.

A legfontosabb téma az ukrajnai háború lesz - olvasható Novák Katalin Facebook bejegyzésében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában