Illegális bevándorlás

2022.06.27. 10:11

Több mint ezernégyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 3714 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

1461 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 501, szombaton 495, vasárnap 459 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a hétvégén a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hat határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 3714 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – június 13-tól 19-ig – a feltartóztatottak száma 3848 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 25 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 44 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: Rendőr járőrözik az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában