Nemzetpolitika

2022.07.07. 22:00

Potápi: a magyar közösségek megerősítése a legfontosabb cél

A vajdasági Palicson első alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált.

A magyar közösségek megerősítése volt a célja a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának az utóbbi években, illetve az, hogy alkalmassá tegye ezeket a közösségeket arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és a megfelelő módon tudjanak válaszolni a kihívásokra

– hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a vajdasági Palicson, ahol megnyitotta az első alkalommal megrendezett Nyárhangoló Fesztivált.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyári időszakban is népszerűsítse a kultúrát, és a Palicsi-tó partján adjon helyet a különböző irodalmi, zenei és közéleti programoknak.

Potápi Árpád János a megnyitón rámutatott arra, hogy egy ilyen rendezvény nemcsak bemutatkozási lehetőséget biztosít az együtteseknek, ez nem csak egy kulturális seregszemle, hanem egy olyan esemény, amely a családok számára is vonzó lehet. A Nemzetpolitikai Államtitkárság azért támogatta ezt a rendezvényt, mert ezzel is erősíteni tudja a vajdasági magyar közösséget.

A nemzetpolitikai államtitkár egyben reményét fejezte ki, hogy ez a fesztivál is – a nemzetpolitikai táborokhoz hasonlóan – meg tudja szólítani a térségben élő embereket.

Lovas Ildikó, a Nyárhangoló Fesztivál főszervezője reményét fejezte ki, hogy népszerű lesz a fesztivál minden rendezvénye. Véleménye szerint az emberek elég nyitottak arra, hogy ha nem is ismernek egy-egy fellépőt, belehallgassanak a fellépésébe, és ezzel talán kedvet kapnak más programokra is.

A Nyárhangoló Fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Halott Pénz, a vasárnapig tartó rendezvényen azonban a színházi, közéleti, kulturális, gasztronómiai, pszichológiai és természetvédelmi előadások mellett más zenei fellépők is lesznek, színpadra lép az Iszkiri zenekar, Herczku Ágnes, Ferenczi György és a Rackajam, az Eszter-lánc mesezenekar és a Romano Drom.

Borítóképünkön Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság/Szakács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában