Mi jöhet még?

2022.08.24. 10:00

Itt a legújabb spórolási ötlet: zuhanyzás közben kell vizelni!

Az utóbbi hetekben mintha verseny indult volna annak kapcsán, hogy ki tud őrültebb ötlettel előrukkolni a spórolás terén.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Mindig feltűnő az az eufória, amellyel a politikusok és a média az eszement energiatakarékossági tippeket terjesztik. A legújabb őrültséggel a német közmédiához tartozó Funk médiaszolgáltató rukkolt elő, amely a közösségi oldalán népszerűsíti a zuhanyzós vizelést – írja a V4NA.

A Funk szerint rengeteg előnye van annak, ha valaki zuhanyzás közben végzi el a kisebb dolgát: többek között az ember nem érintkezik baktériumokkal – mint a WC-ülőkén – , ráadásul a víz már alapból folyik, ezért nem kell külön leöblíteni a vizeletet. Egy tudományos weboldalra hivatkozva azt állítja, hogy ha valaki naponta egyszer zuhanyzás közben vizel, az évente akár kétezer liter vizet is megspórolhat.

Robert Habeck korábban egy lapinterjúban beszélt arról, hogy az emberek követhetnék a példáját. A zöldpárti alkancellár – bevallása szerint – nem tölt el öt percnél többet a zuhany alatt, máskor pedig arról beszélt, hogy a meleg víz használatát is el lehetne hagyni a legtöbb esetben.

Winfried Kretschmann szintén zöldpárti baden-württembergi miniszterelnök még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, amikor azt mondta, hogy meglátása szerint nincs feltétlenül szükség arra, hogy az emberek mindennap lezuhanyozzanak. Meglátása szerint a tisztálkodáshoz elegendő néhány cseppnyi víz és egy mosogatórongy. Bevallása szerint egyébként otthon csak egy szobát fűtenek fel.

Eamon Ryan ír környezetvédelmi miniszter szerint pedig akkor lehet a legjobban spórolni, ha mindenki kevesebb energiát használ a késő délutáni és kora esti időszakban – akkor, amikor az emberek otthon tartózkodnak a munkanapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában