Bulizós kormányfő

2022.08.23. 17:11

Újabb botrány miatt magyarázkodik a finn miniszterelnök

Félmeztelen nők csókolóztak a miniszterelnöki rezidencia konferenciatermében, akik közül az egyik a miniszterelnök maga lehetett – írja a Mandiner.

Nem szabadul Sanna Marin, Finnország szociáldemokrata miniszterelnöke júliusban, a Ruisrock fesztivál utáni hétvégén tartott partijának szorításából. Az eddig nyilvánosságra került videók, amelyeken a harminchatéves, házas, gyermekes miniszterelnök önfeledten partizik, mindössze a konzervatív erkölcsöket valló finneket boríthatták ki, ezúttal azonban felmerültek nemzetbiztonsági kérdések is.

A miniszterelnöki rezidencia (Kesäranta, „nyári part”) nevének a képen látható elírása miatt #Kesärata22 néven elhíresült botrány lényege annyi, hogy ma reggel a finn közösségi médiában terjedni kezdett egy fotó, amelyen a finn miniszterelnöki hivatal videokonferenciákra használt termében egy – vélhetően leszbikus, biszexuális, vagy csak északi erkölcsöket valló – nőpár lenge öltözetben csókolózik. A bőrdzsekin kívül semmi mást nem viselő egyik hölgy tenyerével takarja melleit, a másik hölgy azonban azzal a „FINLAND” feliratú táblával, amelyet Sanna Marin multilaterális videokonferenciái alkalmával maga elé tesz, hogy a konferenciák résztvevői ennek alapján be tudják azonosítani Finnország miniszterelnökeként. A Sabina Särkkä korábbi finn szépségkirálynő TikTokjáról származó kép felirata „KESÄRATA22”, ezzel a felvétel készítője valószínűleg egyértelműen azonosítani akarta a miniszterelnöki rezidenciát.

Forrás: Ylilauta

Forrás: Ylilauta

A kép jobb oldalán bizonyosan Sabina Särkkä látható, számos elemző viszont azt állítja, hogy a másik csókolózó fél maga a miniszterelnök, szintén fedetlen keblekkel. Mivel arca nem látszik, ezt nem lehet egyértelműen megállapítani, de mind az öltözködési stílus, mind a hajszín stimmel – egy korábbi képen ugyanez a szett látható.

Az eddigi felvételek a miniszterelnöki rezidencia lakórészében, illetve a Ruisrock fesztiválon készültek, ezzel a képpel azonban felmerül a gyanú, hogy a miniszterelnök múlt szombaton olyan helyekre is beengedhette vendégeit, ahol azok már nemzetbiztonsági kockázatot jelenthettek – például bepoloskázhatták a Kesäranta-rezidencia bizonyos helyiségeit, vagy eltulajdoníthattak onnan iratokat.

Sanna Marin ma a nagyköveti értekezlet után sajtónyilatkozatban megerősítette, hogy a kép valóban a rezidenciáján készült, majd bocsánatot kért, mondván: „Nem tartom helyénvalónak a képet. Elnézést kérek, úgy vélem, ezt a képet nem lett volna szabad elkészíteni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában