Döntöttek

2022.10.29. 17:57

Az olasz kormány száműzi a genderpropagandát

Giorgia Meloni kormányra kerülésével új időszámítás kezdődik Rómában - írja a Magyar Nemzet.

Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök (k) helyetteseivel, Matteo Salvini infrastruktúra- és közlekedésügyi miniszterrel (b) és Antonio Tajani külügyminiszterrel

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Claudio Peri

A jobboldali koalíció kormányra kerülésével minden valószínűség szerint a háttérbe szorul az LMBTQ-jogok kérdése, s kevesebb teret kap a politikában a genderpropaganda. Az elmúlt években ugyanis nagy vihart kavart az Alessandro Zan baloldali képviselő nevéhez fűződő törvényjavaslat, amelynek elsődleges célja a homo- és transzfóbia büntetése volt, de kötelezővé tette volna például az olasz iskolákban a homofóbiáról szóló oktatási nap megtartását. A törvényjavaslat miatt hatalmas tüntetéseket szerveztek, az olasz jobboldal mellett a családvédő szervezetek és Ferenc pápa is aggodalmát fejezte ki. 2020 novemberében a római parlament alsóháza elfogadta, 2021 októberében a felsőház viszont elutasította a törvényjavaslatot.

A múlt héten hivatalba lépett új olasz kormányfő, Giorgia Meloni a kormányprogramját vázoló nyitóbeszédében nem tért ki arra, miként szándékozik kormánya a jövőben kezelni a fenti kérdést, a parlament házelnökeinek személye, illetve a kormány összetétele azonban arra enged következtetni, hogy a jobboldali kormány egy időre száműzi a genderkérdést a politikai életből.

Sokatmondó, hogy az alsóház új elnökének megválasztásánál Alessandro Zan transzparenssel vonult a képviselőház üléstermébe, amelyen egyenesen homofóbnak titulálta az új házelnököt. Lorenzo Fontana ugyanis a közelmúltban több alkalommal szólalt fel a hagyományos családmodell mellett. Úgy fogalmazott: a család nem más, mint egy anya és egy apa, valamint azok gyermekei. Másfajta furcsa értelmezéseknek nincs helye.

Olyan keresztes háború zajlik, amelyet nemkarddal, hanem a kultúra és a hiteles információ eszközeivel kell megvívnunk

 – mondta.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában