Konferencia

2022.10.02. 20:10

Új lendületet kaphat az európai jobboldal

Az európai konzervatív politikusok és értelmiségiek háromnapos konferenciát tartottak a hétvégén Rómában, hogy megvitassák a kontinens helyzetét és új perspektívát keressenek a fennálló kihívásokra. Az eseményen részt vett Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, valamint Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója is – írja a Magyar Nemzet.

Az európai konzervatív politikusok és értelmiségiek háromnapos konferenciája Rómában

Forrás: Facebook/Francesco Giubilei

A római konferencia az európai kontinens előtt álló kihívásokat, az európai identitást és a szabadságot helyezte a középpontba, az esemény házigazdája a Francesco Giubilei vezette Nazione Futura olasz agytröszt volt.

A rendezvényen beszédet mondott Orbán Balázs, Orbán Viktor kormányfő politikai igazgatója, amelyben többek közt a konferencia jelentőségét hangsúlyozta.

 

A globalizált, mediatizált világunkban nagyon könnyű irányt téveszteni, a római fórum azért volt hasznos, mert ezeket a sarokpontokat újra tudták rögzíteni, és azt tapasztalták, hogy a legfontosabb kérdésekben egyetértés van ez európai jobboldalon belül

 

− foglalta össze a hétvége tapasztalatait Orbán Balázs a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Elmondta, hogy az olasz−magyar államközi kapcsolatok, valamint a kulturális, gazdasági és infrastrukturális együttműködések hagyományosan jók, ezeket pedig még egyszerűbb magasabb szintre emelni, ha az országok vezetői egymáshoz közelálló pártcsaládokból érkeznek. Kiemelte, hogy 

a magyarokhoz hasonlóan az olaszok is megszenvedik az elhibázott szankciós politika következményeit, és szankciós felárat fizetnek az infláción és az elszabaduló energiaárakon keresztül. Ezen a pontos is érdemes lehet közösen fellépni 

– hangsúlyozta Orbán Balázs.

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a  lapnak elmondta, úgy látják, hogy az Oroszországgal szembeni elhibázott szankciók bizonytalanságba, gazdasági bajba taszították hazánkat, ezért ideje lenne felülbírálni és megváltoztatni azokat.

Végre megvalósítjuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását

− nyilatkozta a konferencia helyszínén a Magyar Nemzetnek Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

− A progresszív, neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről. Ezért értékesek ezek a nemzetközi konferenciák − tette hozzá. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában