Kiket képviselnek?

2022.11.24. 15:53

A baloldali EP-képviselők megszavazták, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat

Ismét Magyarország érdekei ellen szavaztak az Európai Parlamentben a magyar baloldali képviselők - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

Az Európai Parlament képviselői csütörtökön 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett olyan állásfoglalást fogadtak el, hogy ragaszkodnak a Magyarországnak szánt források befagyasztásához. Az eredmény név szerinti vizsgálatából kiderül, hogy a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők közül a független (korábban MSZP-s) Ujhelyi István és a momentumos Donáth Anna nem voksolt,

a többiek mind megszavazták, hogy ne adjnak pénzt Magyarországnak.

hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. 

Az Európai Parlament az állásfoglalásban amellett érvel, hogy „az Európai Bizottságnak és az Európai Tanácsnak a magyar nyomásnak ellenállva el kellene fogadni a források felfüggesztését jelentő, a jogállamisági mechanizmus keretében javasolt intézkedéseket.” Úgy vélik, hogy „a Bizottság és a magyar kormány által megtárgyalt 17 intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit jelenleg fenyegető rendszerszintű kockázat kezeléséhez, még akkor sem, ha azokat teljes mértékben végrehajtják.”

A dollárbaloldal megszavazta az EP-ben a magyarellenes határozatot. A pénz beszél! Ennyi 

– reagált Facebook-bejegyzésében a történtekre Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő. 

– Teljes mellszélességgel támogatták, hogy vegyék el az uniós forrásokat a pedagógusok béremelésétől, a magyar önkormányzatoktól, a magyar kis- és közepes vállalkozásoktól, a kórházaktól, a közlekedési fejlesztésektől, a környezetvédelmi és energetikai beruházásoktól – sorolta. Emlékeztetett rá, hogy a magyar ellenzéki képviselők még előterjesztői is voltak a szövegnek.

– A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja határozottan kiállt a magyar emberek érdeke mellett, és elutasította a Magyarországot, a magyarokat elítélő szöveget. Szégyenteljes azonban, hogy a magyar baloldali ellenzéki képviselők ismét a magyarok érdekeivel ellentétesen, a Magyarországot elítélő szöveget támogatták. 

A baloldal által elfogadott szöveg nem kevesebbről szól, mintsem hogy politikai büntetésként mindenáron vegyék el a magyarok millióitól a jog szerint nekünk járó uniós pénzeket 

– áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében. 

Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő már tegnap arra figyelmeztetett: „aki megszavazza ezt a határozatot, az azt szavazza meg, hogy a magyarok ne jussanak hozzá a nekik járó forrásokhoz.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában