A Gyurcsány-fióka újra akcióban

2022.11.09. 12:25

Hátrahagyta az energiaválságot, floridai luxusbirtokán pihent a budapesti közművezér (videó)

Miközben az FKF munkatársainak bérkövetelései továbbra sem rendezettek és a kukások lényegében bármikor újra sztrájkba kezdhetnek, a budapesti közműholding teljhatalmú ura Floridába utazott nyaralni – írja a Metropol.

Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Metropol információi szerint Mártha Imre nem kevesebb, mint két hetet töltött az amerikai milliárdosok kedvenc üdülőhelyén, a floridai Naples városában, ahol több luxusingatlanja is van – ezzel pedig újra a közösségi médiában kérkedett. A Gyurcsány-fióka mintegy elmenekült az európai energiaválság és a drága rezsiszámlák elől. 

Forrás: Metropol

Arról, hogy Karácsony Gergely kedvenc cégvezetője az utazás alatt szabadságot vett-e ki vagy „home office-ból” látta el budapesti feladatait, nincs információ. 

Elképesztő floridai ingatlanvagyon

Mártha Imre gyakorlatilag hazajár Floridába, a milliárdosok egyik kedvenc búvóhelyén, a floridai Naples városában olyan luxus kondomíniumban van ingatlana, amelyhez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik. Emellett egy szintén floridai magánszigeten található, óceánparti birtoka is van itt, ahol a Metropol információi szerint a fővárosi közművezér hatalmas villát kíván építeni.

Forrás: Metropol

Nem véletlen a választás

Naples a szupergazdagok, az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman ausztrál–amerikai színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvosnak, Robin Cooknak, Rick Scott republikánus szenátornak, néhány éve pedig a világsztár Donna Summer is itt élt. 

 

A statisztikák szerint az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa ez, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában. Ennek megfelelően az ingatlanok átlagára 10-15 millió dollár körül van, azaz körülbelül 3-4 milliárd forintba kerülnek. Naples azért is népszerű a milliárdosok körében, mert 93 százalékban fehérek lakják.

 

Egy tízmilliós gyémántgyűrű is előkerült a floridai tengerparton

Mártha Imre ismerősei körében azzal is eldicsekedett, hogy a szemétszállítás gondjait hátrahagyva megajándékozta húsz évvel fiatalabb barátnőjét egy gyémántgyűrűvel. Az erről készült fotót is körbeküldte a közösségi médiában.

Forrás: Metropol

A Metropol által megkérdezett ékszerész szakértő szerint az eljegyzési gyűrűn található gyémánt minimum háromkarátos, a karikarésze pedig szinte biztosan nagy tisztaságú fehér aranyból készült, az ékszer értéke tehát márkától függően akár 8–10 millió forintos lehet.

Kétmilliós luxusórában tárgyalt a sztrájkoló kukásokkal

Önmagától sem vonja meg a luxuskiegészítőket. Október elején egy hétig szemét árasztotta el Budapestet, miután az évekig semmibe vett kukások sztrájkolni kezdtek. Mártha Imre két napig a melósok felé sem nézett, végül egy PR-akcióra előkerült: kukásautót vezetve érkezett meg a tárgyalásra – amelynek végén persze luxusautóval távozott...

A Metropol videója arról, milyen arrogánsan tárgyalt a kukásokkal:

A kérdések elől elmenekült, de a csuklóján ezúttal is milliós luxusóra volt.

Vajon a milliárdos luxuséletét élő cégvezér ennyire érzéketlen a hétköznapi emberek gondjai iránt, vagy szándékosan provokálni akarta a melósokat? – tette fel a kérdést a Metropol.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában