Jótékonyság

2022.11.19. 11:34

Kárpátaljai gyermekotthon javára gyűjtenek idén a családszervezetek

A kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé varázsolni a hazai családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésükkel – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Az Ungvárhoz közeli Rát község Szent Mihály Gyermekotthonának egyik növendéke magyar és ukrán zászlókkal a kezében a gyermekotthon kápolnájának avatása előtt 2019. június 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Nemes János

Király Nóra hangsúlyozta: a gyűjtésben csaknem 30 család- és civilszervezet dolgozik együtt annak érdekében, hogy teljesüljön a háborús övezetben élő árva gyermekek karácsonyi kívánsága.

Elmondta: 

idén is saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke és lánya, Áder Júlia. 

 

Az asztaldíszeket, kopogtatókat és koszorúkat a Ficsak Facebook-oldalán november 22. és 26. között lehet megvásárolni.

A Ficsak korábban azt közölte, hogy a támogatni szánt intézmény egy családtípusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton, ahol árva, elhagyott és menekülni kényszerült gyerekek találnak új otthonra.

Az adventi jótékonysági gyűjtésével egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással szeretnék elfeledtetni a gyerekekkel a velük átélt borzalmakat. A szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése.

Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök.

A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát elnevezésű online adventi gyűjtésre az Adjukössze.hu oldalon kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában