Vircsaft

2022.11.16. 09:59

Wellnessközpontot épít a János-hegyen a baloldali médiavezér (videó)

Munkatársai fizetését csökkentette, aztán újabb luxusépítkezésekbe kezdett a költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított Varga Zoltán – írja a Metropol alapján az Origo.

Varga Zoltán

Forrás: Metropol.hu

Munkatársai fizetését csökkentette, aztán újabb luxusépítkezésekbe kezdett Varga Zoltán, a költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított baloldali médiamágnás, akit már munkatársai is Trükkös Zotyónak neveznek egymás között. A Central Médiában, a dollárbaloldal egyik fellegvárában is kézről kézre járnak a munkatársak között a tulajdonos legújabb luxusépítkezéséről készült fotók.

Forrás: Metropol.hu

 Mert a hírhedt magyar pletykalapok tulajdonosa, az offshore adóelkerülés nemzetközi szakértője ezúttal megbontotta a János-hegy oldalát.

Forrás: Metropol.hu

Újabb sok százmilliós építkezés zajlik Varga Zoltán úgy kétmilliárd forintra becsült zugligeti kastélyában.

A Central Média másokkal szembeni zsugoriságáról nevezetes tulajdonosa több oldalról is biztosította az ehhez szükséges fedezetet. Például 2020 márciusában a koronavírus-járványra hivatkozva sem magán kezdte a takarékoskodást, inkább beosztottjain: durván megnyirbálta munkaszerződésben biztosított fizetésüket. 

Miután megalázta a kollégáit, az év végén, mondhatni fapofával, kivett 1 milliárd 500 millió forint osztalékot a cégből. Csak mert megtehette.

Nem véletlenül ragadt rá a Trükkös Zotyó elnevezés

Zugligeti kastélya, amely a 19. századi iparbárók stílusában épült úgy kétmilliárdért, adóelkerülő trükkök sorozatával jött össze. Az épület egyébként akkora, hogy sokáig egy szanatórium is működött benne. 

Az ingatlan tulajdoni lapja tanúsítja, hogy miféle bűnügyi regényekbe illő ügyeskedések révén trükközik mindmáig Varga Zoltán.

Az ingatlan egyik tulajdonosa volt például – persze az ő személyes közreműködésével – az a PRO CAPITAL, amelyik a Brit Virgin-szigetek hírhedt offshore-paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé lett elrejtve.

Aki járatos a cégjog dzsungelében, a pontos címre is rábukkanhat (GB Tortola, British Virgin Islands, RoadTown, P.O. Box 3175).

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában