Koronavírus

2023.01.11. 10:18

Itt vannak a legfrissebb adatok

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 987, közülük 6 207 423-an a második, 3 903 953-an a harmadik, 416 083-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerősítő oltásként - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az előző héten 1597 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 190 334-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

Meghalt a múlt héten 32, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 578-ra emelkedett. A gyógyultak száma 2 130 407, az aktív fertőzötteké 11 349-re csökkent. 

Jelenleg 727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. 

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. 

Hangsúlyozták: 

a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik. 

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – tették hozzá, azzal együtt, hogy az oltás továbbra is felvehető a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon.

NNK: továbbra is emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Azt írták, hogy a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége az 1. héten országos átlagot tekintve továbbra is nő. 

Emelkedő tendencia figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen 

- tették hozzá, megjegyezve, enyhe csökkenés egyedül Tatabányán tapasztalható. 

Az NNK közölte azt is: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Nyíregyházán, Pécsen és Kaposváron a magas, míg 19 településen az "emelkedett" tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában