Bicskanyitogató

2023.01.12. 09:31

Luxuskörülmények közt pihen a börtönben Eva Kaili (fotók)

Tévé, telefon, sportpályák és múzeum is van a börtönben, ahol az Európai Parlament szociáldemokrata alelnökét fogva tartják.

2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban 2022. december 11-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzsalal Morsidi

Mint ismert, egy szerteágazó korrupciós botrány kapcsán a belga hatóságok letartóztatták az Európai Parlament szociáldemokrata alelnökét, Eva Kailit, valamint több társát, miután a nyomozók a lakásaikban tartott házkutatás során több mint másfél millió euró készpénzt találtak bőröndökbe rejtve. Eva Kailivel Dobrev Klára és az MSZP-s Gurmai Zita is jó viszonyt ápolt

A Metropol arról ír, hogy december 9-i letartóztatása után Kailit először a Brüsszel belvárosában található Saint-Gilles börtönbe vitték, majd felsőbb utasításra innen átszállították (24 órán belül) a Haren büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol jelenleg is raboskodik. 

A baloldali EP-képviselő áthelyezésére nem adtak hivatalos magyarázatot a hatóságok, azonban a helyi sajtóban megjelent nyilatkozatok szerint erre a politikus kényelmi igényei miatt került sor. 

A korrupcióval vádolt Eva Kaili ebben a brüsszeli luxusbörtönben „raboskodik”

A Brüsszel északkeleti csücskében található Haren börtön Belgium, de talán egész Európa legújabb és legmodernebb börtöne. A cellákat saját hűtővel, televízióval, állítható termosztáttal, bejövő hívásokat fogadó vonalas telefonnal és zuhanykabinnal szerelték fel.

A cellák saját tévével, hűtővel és zuhanykabinnal vannak felszerelve 

A börtönkomplexum mértani középpontjában egy harangtorony áll, körülötte hatalmas kertekkel, sétálóövezettel és kültéri konditermekkel. A kiszolgálóépületekben helyet kaptak relaxációs zónák, szociális műhelyek, sportpályák, játszó- és terápiás szobák és egy könyvtár. Sőt, kialakítottak egy folyamatosan változó tárlatokat jelentkező múzeumot (!) is, melyet bármikor meglátogathatnak a rabok.

A teljes cikk és további fotók IDE kattintva érhetők el.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában