Újabb provokáció az EP-ben

2023.01.21. 14:30

Magyarellenes LMBTQ-aktivistát választottak Eva Kaili helyére

Marc Angel szerint nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ oktatását a gyerekeknek.

Marc Angel luxemburgi szocialista képviselő felszólal az Európai Parlament (EP) strasbourgi üléstermében 2023. január 18-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

Magyarellenes LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek az Európai Parlament baloldali többsége a korrupcióval vádolt Eva Kaili helyére. Marc Angel luxemburgi szocialista képviselő folyamatosan kampányol azért, hogy az iskolákban minél korábban kezdjék el a gyerekek oktatását a transz- és genderidentitásokról – írja az Origo.

Az Európai Parlament alelnökének most megválasztott Marc Angel korábban örömét fejezte ki, amikor az Európai Bizottság bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen.

A szélsőséges LMBTQ-aktivista ugyanis büszke arra, hogy az EP LMBTQ-csoportjának társelnökeként részt vesz a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban, írásaiban is többször támadta a magyar gyermekvédelmi törvényt . Egy Facebook-bejegyzésében azzal kérkedett, hogy a luxemburgi RTL-nek készített videót a Pride felvonulásról, amit kifejezetten gyerekeknek szóló hírműsorban fognak levetíteni.

Marc Angel Facebook-oldala arról tanúskodik, hogy a politikus jó barátságban van Cyrus Engererrel. A máltai munkáspárti képviselő szintén tagja az LMBTQ-csoportnak, és támogatta a Magyarországot elítélő EP-határozattervezetet 2021 nyarán.

Engerert egyébként korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, miután lejárató szándékkal pornográf felvételeket terjesztett korábbi férfi partneréről, aki szakított vele.

A luxemburgi politikus-aktivista saját megjelenésével is az LMBTQ-ideológiát népszerűsíti: a transzvesztitákat és transzneműeket kiemelő zászlóját gyakorlatilag mindenhová magával viszi, vagy azt veszi magára.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában