Áldatlan állapotok

2023.01.09. 11:38

Nem csak az autósokat lehetetleníti el a belvárosi forgalomcsillapító projekt

Még több dugó és élhetetlen kerület a baloldali vezetésnek köszönhetően: legújabb lépésükkel gyakorlatilag kitiltják az áthaladó autósokat a körúton belüli utcákból.

Kerékpáros közlekedik a főváros VII. kerületében a Hernád utcában, a kétoldalt parkoló autók között 2021. június 13-án

Forrás: MTVA Bizományosi

Fotó: Róka László

Még több dugó és élhetetlen kerület a baloldali vezetésnek köszönhetően: legújabb variálásukkal voltaképp kitiltják az áthaladó autósokat a körúton belüli utcákból, hiszen senki nem fog próbálkozni azzal, hogy kiigazodjon az irányokon, ha egyáltalán szabad lesz még behajtani – így reagált a budapesti Fidesz a közösségi oldalán arra, hogy a VI. és a VII. kerületben jelentősen korlátozzák az autóforgalmat.

Néhány nappal ezelőtt Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy újabb szakaszába lép a belvárosi forgalomcsillapító projekt. 

A részleteket tekintve Terézváros első embere kifejtette: Belső-Erzsébetvárosban és Belső-Terézvárosban új áthajtási pontok jönnek létre: a Dob utca, Holló utca és Kazinczy utca közötti, a Wesselényi utca, Klauzál utca és Nyár utca közötti, a Dohány utca, Nagy Diófa utca és Nyár utca közötti, a Király utca, Rumbach Sebestyén utca és Károly körút közötti szakaszán. 

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az Andrássy és Király utca között élő terézvárosiak (a belső-erzsébetvárosiakhoz hasonlóan) lakossági várakozási engedély birtokában áthajthatnak ezeken a pontokon, rájuk nem vonatkoznak az itt elhelyezett behajtani tilos táblák.

A múlt hónapban Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere nyilatkozott arról, hogy jelentősen korlátozni fogják az átmenő forgalmat a nem kerületi lakosok számára a VII. kerületben.

A budapesti Fidesz így reagált a közösségi oldalán: ember legyen a talpán, aki kiigazodik a dollárbaloldal politikusainak, Niedermüller Péter és Soproni Tamás erzsébetvárosi–terézvárosi térképén.

Hozzátették: „Ismét egy autóskínzás Karácsony Gergely fővárosában.”

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában