Szoros kapcsolat

2023.02.02. 06:29

Újbuda önkormányzata nem engedi el Czeglédy Csabát

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata.

Czeglédy Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– Amióta Újbudán új vezetés van, a 2019. októberi választások óta folyamatosan jelen van a kerületben a Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda – emelte ki a Magyar Nemzet megkeresésére Szabó László, a XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője. Mint ismert, Czeglédy Csaba ügyvéd ügyében – akit 2017-ben vádoltak meg diákmunkával kapcsolatos kirívó, hatmilliárdos adócsalással – a mai napig nem született jogerős ítélet.

Szabó László a lapnak elmondta: volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt többek között magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.

A XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője korábban arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a rendszerváltás óta nem látott hatalmas összeg, 36 milliárd forint a kerület költségvetése.

Szerinte ez a pénz lehetőséget ad nagyon sok olyan szerződés megkötésére, olyan szereplők foglalkoztatására, akik a DK-ban meghatározónak számítanak, mint például a Czeglédy és Társai szerződéseire, amelyet eddig nem sikerült semelyik testületi ülésen sem felmondani.

 

– Nem szeretnénk, hogy egy volt bűnöző képviselje az újbudai önkormányzatot – fogalmazott Szabó László. – Mi napirenden tartjuk a szerződések felmondását, de amíg a baloldalon nem lesz képviselő, aki emellett szavaz, addig nem tudunk előrébb jutni az ügyben – tette hozzá a frakcióvezető.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában