Nézőpont

2023.03.10. 16:02

Amerika budapesti nagykövete szerint hazánk fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően

David Pressman erről Washingtonban fejtette ki véleményét.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a héten Washingtonba utazott, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterével, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának magas rangú tisztviselőivel és az Amerikai Egyesült Államok szenátusának kétpárti vezetésével konzultáljon az amerikai-magyar kapcsolatok jelenlegi helyzetéről – írta meg az USA Nagykövetsége Magyarországon.

A nagykövetség honlapján arról tájékoztat, hogy a politikusok megvitatták a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, 

köztük a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát.

 

Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően

– jelentette ki a nagykövet. „Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában