Kapcsolatépítésbe kezdtek

2023.03.22. 06:36

Külföldi szövetségeseket szerezne az LMBTQ-képviselőcsoport

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a munkacsoport elnöke olyan EP-képviselőkkel tárgyalt, akik a gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedtek.

Az LMBTQ-képviselőcsoport elnökségi tagjai

Forrás: Sokszínű Magyarországért /Facebook

Külföldön is kapcsolatépítésbe kezdett a Sokszínű Magyarországért – ország­gyűlési képviselőcsoport az LMBTQ-emberekért. Az ötpárti, ellenzéki munkacsoport honlapján olvasható beszámoló szerint Bedő Dávid, a képviselői csoport elnöke és Simon Noel, a csoport koordinátora Brüsszelbe, Hágába és Varsóba is ellátogatott, hogy szövetségeseket szerezzen – írja a Magyar Nemzet.

Mint kiderült, a Sokszínű Magyarországért delegáltjai a lengyel LMBTQ parlamenti képviselői csoport tagjaival arról egyeztettek, hogy a jövőben egy V4-es, az LMBTQ területén folytatott együttműködésnek a kereteit fogják kidolgozni, amelybe a cseh és a szlovák partnereket is bevonják. Varsó főpolgármesteri hivatalának esélyegyenlőségi referensével, Karolina Zdrodowskával is találkoztak, a téma az volt, hogy a lengyel fővárosban hogyan segítik elő az LMBTQ-közösségeknek a biztonságos közeg és környezet megteremtését.

A hágai út során a holland balliberális D66 párttal – köztük Eric Klaverrel, a párt LMBTQ-tagozatának, a ­Pride66-nak az alapítójával és elnökével – találkoztak, kampánystratégiákról és tapasztalatokról esett szó.

A legnagyobb sikereket azonban kétségkívül Brüsszelben érték el, hiszen a belga szenátus elnökével, Stephanie d’Hose-zal, az Európa Tanács LMBTQ-jelentéstevőjével, Christophe Lacroix képviselővel, valamint az Európai Parlament LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának (LMBTQ Intergroup) tagjai­val – nevezetesen Moritz Körnerrel, a német FDP képviselőjével, Cyrus Engerer máltai képviselővel, Marc Angellel, az EP-alelnökével, Kim van Sparrentakkal, az EP LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának társelnökével, Maria Walshsal, az Európai Néppárt képviselőjével, Pierre Karleskind francia képviselővel, valamint Malin Björk svéd képviselővel – is egyeztetni tudtak.

Érdemes megjegyezni, hogy Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője szintén ezeknek a képviselőknek a támogatását kérte, amikor a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedett az Európai Parlamentben. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában