Ukrán válság

2023.03.27. 05:50

Zelenszkij a háború gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól tárgyalt Orlando Bloommal

Már 397. napja tart a háború a szomszédban. Hírfolyamunkban az MTI, az Origo, a Magyar Nemzet és a Mandiner híreiből válogatunk.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2023. március 27-én közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfő fogadja Orlando Bloom brit színészt, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövetét Kijevben március 26-án

Fotó: -

Fehér Ház: nincsenek jelei annak, hogy Oroszország nukleáris eszközöket szállított volna Fehéroroszországba 

Az Egyesült Államok szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy Oroszországból taktikai nukleáris katonai eszközöket szállítottak volna Fehéroroszországba 

- közölte a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs vezetője hétfőn újságírók előtt. 

John Kirby szerint annak sem látták jelét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a taktikai nukleáris eszközök fehéroroszországi telepítéséről tett bejelentése olyan döntéssel is járt volna, hogy Oroszország taktikai atomfegyvert szándékozna bevetni Ukrajnában. A fehér házi illetékes közölte, hogy 

Washington nagyon szorosan nyomon követi az eseményeket, de jelenleg semmi nem indokolja, hogy változtasson "stratégiai elrettentő" pozícióján. 

John Kirby aggasztónak nevezte az orosz-iráni közeledésről szóló jelentéseket a kiberegyüttműködést tekintve, de megjegyezte, hogy látni kell ennek pontos tartalmát, azt, hogy miként valósulhat meg a gyakorlatban. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa saját nemzetbiztonsági érdekeinek védelmét és érvényre juttatását a Közel-Keleten. 

Elmondta azt is, hogy az Egyesült Államok folytatja az Iszlám Állam elleni műveletet, függetlenül a Szíriában történt múlt heti incidenstől, amikor iráni gyártású drón amerikai katonákat sebesített meg és egy szerződéses jogviszonyban álló embert megölt Szíria északkeleti részén egy támaszponton. John Kirby hangsúlyozta, hogy nincs változás az amerikai jelenlétet illetően sem. A támadásért felelősnek tartott, Irán támogatását élvező fegyveres csoportok részéről nem tapasztaltak további támadásokat, de készenlétben vannak, és az Egyesült Államok a továbbiakban is határozottan lépni fog saját polgárainak és létesítményeinek védelmében - mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője.

Ukrán vezérkar: három Donyeck megyei településre összpontosították az orosz támadásokat

Az orosz erők hétfőn alapvetően három Donyeck megyei településre összpontosították támadó műveleteiket: Bahmutra, Avgyijivkára és Marjinkára - számolt be az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében. 

Az ukrán erők a jelentés szerint 

a nap folyamán 41 orosz támadást vertek vissza a felsorolt települések környékén.

 A vezérkar közölte, hogy hétfőn az orosz erők hét légi- és tíz rakétatámadást hajtottak végre, ezen felül több mint 15 alkalommal nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán katonák állásaira, és a települések polgári infrastruktúrájára. A rakétacsapásokhoz továbbra is széles körben használnak Sz-300-as légvédelmi rakétákat - írta a vezérkar. 

A kijevi katonai vezetés arról számolt be, hogy a nap folyamán az ukrán légierő gépei kilenc csapást mértek az orosz hadsereg élőerő- és katonai felszereléseinek koncentrációs területeire, valamint egy csapást egy légvédelmi rakétarendszerére. 

Az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz Orlan-10 típusú drónt. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek két orosz parancsnoki állást, és egy élőerő-összpontosulást találtak el. 

Olekszij Prokugyin, a dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója a telegramon arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg légierővel és tüzérséggel támadta egész nap Beriszlav városát, aminek következtében az eddigi információk alapján három civil sérült meg. 

Hozzátette, hogy a sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

Mateusz Morawiecki: Lengyelország többszörösére növeli lőszergyártási kapacitásait

Az uniós eszközöknek köszönhetően Lengyelország többszörösére fogja növelni lőszergyártási kapacitásait - jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn a Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal közösen tartott sajtóértekezleten.

A délkelet-lengyelországi Nowa Deba községben működő Dezamet lőszergyártó üzemben a Morawiecki, Breton, valamint Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter részvételével lefolytatott tárgyalásokat követő sajtóértekezleten Morawiecki megerősítette: 

Lengyelország csatlakozott az Ukrajna védelmi kapacitásai növelését célzó, közös lőszerbeszerzésről szóló európai megállapodáshoz, amelyet múlt héten Brüsszelben írtak alá.

A varsói kormány a közeli napokban egy többéves programot fogad el, amely értelmében lőszergyártást támogatnak lengyelországi magán- és állami tulajdonú vállalatokban - jelezte a kormányfő. A gyártási kapacitások növelésének célja egyrészt a lengyel lőszertartalékok kiegészítése, másrészt pedig az ukrajnai szállítmányok biztosítása - fejtette ki. Elégedettséggel nyugtázta, hogy az uniós eszközöket felhasználva, Lengyelország szavai szerint többszörösére növelheti saját fegyver- és lőszergyártását.

A sajtóértekezlet előtt Morawiecki a Facebookon megírta: 

Lengyelország hamarosan mintegy 300 millió eurót érő támogatást kap lőszerbeszerzésre. 

A kormányfő pénteki közlése szerint a következő hónapokban további 500-600 millió euró folyósítása várható e célra. Ezáltal az ország az európai lőszergyártási projekt legnagyobb kedvezményezettjévé válik - húzta alá.

Zelenszkij Zaporizzsjában találkozott a NAÜ vezetőjével

Volodimir Zelenszkij ukrán hétfőn a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjába látogatott, ahol találkozott Rafael Grossival, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójával, és közösen megtekintették az orosz lövedékek által megrongált dnyeperi (Dnyipro) vízerőművet.

"A dnyeperi vízerőmű fontos része a zaporizzsjai atomerőmű nukleáris biztonságát fenntartó rendszernek. Volodimir Zelenszkij elnök megmutatta nekem a gáton a közelmúltban okozott károkat" - írta a Twitteren Grossi.

Az Obozrevatyel ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy a vízerőművet már többször érte orosz rakétacsapás. Legutóbb március 9-én hallatszottak erőteljes robbanások az erőmű környékén. A hírportál szerint ezen a héten Grossi ellátogat az ideiglenesen megszállt Enerhodarban található zaporizzsjai atomerőműbe is. Elmondása szerint annak ellenére, hogy a NAÜ-misszió hét hónapja dolgozik az erőmű területén, a nukleáris létesítményben továbbra is instabil a helyzet.

Ukrán ágyúzás Liszicsanszknál

Az ukrán katonák a szakadár Luganszki Népköztársasághoz tartozó Liszicsanszk városát lőtték, és egy 155 milliméteres lövedéket lőttek ki – közölték hétfőn a szeparatista Luganszki Népköztársaság hatóságai.

Az áldozatok száma  és a károk pontosítás alatt állnak.

Oroszország kitart a taktikai atom telepítése mellett

A nyugati országok reakciója nem változtathat Oroszország azon tervein, hogy nukleáris fegyvereket telepítsen Fehéroroszországba – mondta Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára egy tájékoztatón – írja a Vedomosti.

Egy ilyen reakció természetesen nem változtathatja meg Oroszország terveit. Az elnök mindent megmagyarázott nyilatkozataiban, amelyeket egy szombati interjúban tett. Ehhez nincs mit hozzáfűzni

– mondta.

Az orosz erők rakétacsapást mértek a Donyeck megyei Szlovjanszkra, sok az áldozat

Az orosz erők rakétacsapást mértek hétfőn a Donyeck megyei Szlovjanszk városára, az eddigi adatok szerint két helyi lakos vesztette életét és legalább 29-en sérültek meg – közölte Pavlo Kirilenko, a régió kormányzója a Telegramon.

Egy újabb nap, amely az Oroszországi Föderáció terrorjával kezdődött. Az agresszor állam a mi Szlovjanszk városunkat lőtte. Vannak halottak, és különböző súlyosságú sebesültek. Minden szolgálat a helyszínen dolgozik, segítséget nyújtanak és takarítják a romokat

– írta Volodimir Zelenszkij a Telegramon kommentálva a történteket. Az államfő videofelvételt is közzétett a becsapódások helyszínéről, a képeken romokban álló épületek és kigyulladt autók láthatók.

Ukrán katonák egy páncélozott személyszállító harcjárművön a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják
Fotós: Libkos / Forrás: MTI/AP

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy Ukrajna nem bocsátja meg "az ellenségnek az emberek megfélemlítését, halálát és sérüléseiket, minden orosz terroristát legyőznek és felelősségre vonnak". Kirilenko közölte, hogy az orosz erők helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perc körül találták el a városközpontot két Sz-300-as rakétával. A támadás következtében adminisztratív épületek és irodaházak rongálódtak meg, öt toronyházban és hét családi házban keletkezek károk. A kormányzó hozzáfűzte, hogy az orosz erők ugyancsak lőtték a Szlovjanszktól mintegy 30 kilométerre délre fekvő Druzskivka települést, ahol két Sz-300-as rakéta szinte teljesen romba döntötte a helyi árvaházat. Az előzetes információk szerint a Druzskivkát ért támadásban senki sem sérült meg.

Kirilenko korábban a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az orosz erők vasárnap is lőtték a régió több települését, Avgyijivkát, Krasznohorivkát és Kurahovét, aminek következtében egy civil vesztette életét és ketten sérültek meg.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ismét látogatást tett a Donyeck megyei Bahmutnál.

A Bahmutért folyó csata legintenzívebb szakasza zajlik. A helyzet makacsul nehéz. Az ellenség jelentős veszteségeket szenved emberi erőforrások, fegyverek és katonai felszerelések terén, de továbbra is támadó hadműveleteket folytat. Védőink rendkívül nehéz körülmények között hősiesen visszatartják az ellenséges inváziót, és nem hagynak esélyt az oroszoknak terveik megvalósítására

– fogalmazott a Telegramon nyilvánosságra hozott közleményében.

Szirszkij szavai szerint Bahmut védelme katonai szükségszerűségből fakad, és a város védelmi képességeinek, a felállított erődítményeknek, és a felszerelt lőfegyvereknek a hozzáértő használatán alapul. Hangsúlyozta, hogy az ukrán katonai vezetés minden lehetséges forgatókönyvet mérlegel, és a jelenlegi helyzetnek megfelelően fog eljárni. A közlemény szerint a parancsnok felmérte a helyzetet közvetlenül azon a területen, ahol az ukrán erők harci feladatokat teljesítettek, és számos intézkedést hozott a harci tevékenység hatékony végrehajtását akadályozó problémás kérdések megoldására. A parancsnok műveleti döntéseket is hozott, amelyek célja az orosz csapatok elrettentésére és legyőzésére irányuló képességek további megerősítése.

Merényletkísérlet a mariupoli orosz rendőrfőnök ellen

A The Guardian arról ír az orosz állami TASZSZ hírügynökségre hivatkozva, hogy hétfőn reggel merényletet kíséreltek meg elkövetni a megszállt Mariupolban a rendőrfőnök ellen.

A forrás arról tájékoztatta a TASZSZ-t, hogy az autó a rendőrfőnöktől néhány méterre robbant fel.

Ezek az állítólagos orosz veszteségek az ukránok szerint

Az ukrán fegyveres erők azt állítják, hogy Oroszország 171 160 katonát vesztett Ukrajnában a háború kezdete óta. Ez a szám tartalmazza az orosz erők állítólag az elmúlt 24 órában elszenvedett 610 áldozatot is – írja a Sky News.

Az ukrán vezérkar által kiadott jelentés szerint Oroszország emellett 3595 harckocsit, 6953 páncélozott harcjárművet, 5493 járművet és üzemanyagtartályt, 2638 tüzérségi rendszert, 523 többszörös rakétakilövő rendszert, 277 légvédelmi rendszert, 305 repülőgépet, 291 helikoptert, 2216 drónt és 18 hajót veszített.

Az SZBU semlegesített egy, a Donyecki és a Harkovi területen működő orosz ügynökcsoportot

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) március 27-én jelentette, hogy semlegesítette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökhálózatát, amely állítólag segített az ország keleti részén lévő ukrán állások célba vételében.

Az oroszok fejlesztik a tengeralattjáró-flottájukat a stratégiai elrettentés érdekében

Oroszország azt tervezi, hogy befejezi a nukleáris tengeralattjárók befogadásához szükséges parti infrastruktúrát a Csendes-óceánon – jelentette hétfőn a TASZSZ hírügynökség.

Az atom-tengeralattjárók képesek lesznek a Poseidon nukleáris képességű szupertorpedók hordozására, amelyeket először januárban, négy évvel a bejelentésük után gyártottak le. A torpedókat a Belgorod és a Habarovszk atom-tengeralattjárókon való bevetésre fejlesztik. Az orosz Csendes-óceáni Flotta ballisztikus atomrakétás tengeralattjáró-bázisa az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget délkeleti partvidékén található.

A jelentés szerint a Csendes-óceáni Flotta tengeralattjáró-erőinek részeként egy új hadosztályt alakítanak ki, amely a Belgorod és Habarovszk mellett más tengeralattjárókat is magában foglal majd.

Megsemmisült épületek romjait nézik emberek egy orosz rakétatámadást követően a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. március 27-én
Fotós: LIBKOS / Forrás: MTI/AP

Az elmúlt 24 óra mérlege az ukránok szerint

Az orosz erők két rakétacsapást, 23 légicsapást és 38 támadást indítottak ukrán csapatok és infrastruktúra ellen – derül ki az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb jelentéséből, írja a The Guardian.

Legutóbbi frissítésében azt állították hogy az orosz erők fő erőfeszítéseiket a Kupjanszk, Limanszk, Bakhmutszk, Avdijivszk és Marinszk irányában folytatott támadó akciók végrehajtására összpontosítják, az ukrán katonák állítása szerint több mint 60 ellenséges támadást vertek vissza.

Az ukrán légierő három csapást mért az orosz csapatokra. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek egy parancsnoki állás, négy orosz csapatösszevonás, fegyverek és katonai felszerelések, egy rádióelektronikai állomás és egy lőszerraktár elleni támadásokról is beszámoltak.

Volodimir Zelenszkij a háború gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól tárgyalt Orlando Bloommal

A háborúnak az ukrán gyermekekre gyakorolt súlyos hatásairól folytatott eszmecserét Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Orlando Bloom hollywoodi filmsztárral, az UNICEF jószolgálati nagykövetével egy hétfőn közzétett videó szerint.

A Karib-tenger kalózai filmsorozat sztárját személyesen fogadta az ukrán elnök Kijevben.

Bloom háromnapos látogatásán az ukrán főváros mellett Irpinben és Gyemidivben is járt az UNICEF közleménye szerint.

A háború elpusztítja az ukrán gyermekek gyermekkorát

 - hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy több ezer iskola szenvedett súlyos károkat vagy pusztult el a harcokban.

Az ukrán elnök tájékoztatása szerint csaknem 2,7 millió ukrán iskolás kényszerül online vagy vegyes formában tanulni. A háború miatt nagy a kockázata, hogy a gyerekeknél depresszió, szorongás és más mentális problémák alakulnak ki - fűzte hozzá.

Bloom, aki 2009 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete különböző humanitárius projektekben, a beszélgetés során beszámolt egy családnál tett látogatásáról, amelyben a szülők öt saját gyermekük mellett négy örökbe fogadott gyermeket nevelnek.

BLOOM, Orlando; ZELENSZKIJ, Volodimir
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2023. március 27-én közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orlando Bloom brit színész, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete megbeszélést folytat Kijevben március 26-án
Fotós: -

Mint kiemelte: az UNICEF támogatja az ilyen szülőket, hogy minden ukrán gyermek részese lehessen egy meleg, szerető, elkötelezett családnak. Instagram-oldalán posztolva Bloom a családi közeg előnyeit hangsúlyozta a gyermekotthoni elhelyezéssel szemben.

Az ukrajnai gyermekeknek vissza kell kapniuk a gyermekkorukat

 - mondta.

A 46 éves színész azoknak az ukrán gyermekeknek a sorsát is megemlítette, akiknek a hollétéről nincs hír. Anélkül, hogy kimondta volna Vlagyimir Putyin nevét, "háborús bűnösként" beszélt az orosz elnökről.

Az ukrán gyermekek elhurcolása miatt a hágai Nemzetközi Bíróság letartóztatási parancsot adott ki Putyin ellen. Oroszország ugyanakkor tagadja, hogy gyermekeket deportáltak volna Ukrajnából. Moszkva megfogalmazása szerint a gyermekeket csak biztonságba helyezték az ukrajnai háború miatt.

Zelenszkij elmondta, hogy sok ezer ukrán gyermeket "oroszosítanak" erőszakkal, és fosztanak meg ukrán identitásuktól.

Bloom 2016-ban már járt Ukrajnában, tavaly pedig Moldovába menekült ukrán családokkal is találkozott az UNICEF nagyköveteként.

Robbanások Melitopolban

Több robbanás is hallatszott az oroszok által megszállt Melitopol városában, a Zaporizzsjai területen március 27-én reggel - jelentette Ivan Fedorov polgármester - írja a The Kyiv Independent.

Fedorov később elmondta, hogy a robbanások következtében megrongálódott egy orosz rendfenntartók által elfoglalt épület.

Moszkva kártérítést fog kérni az Északi Áramlat miatt

Moszkva kártérítést követelhet az Északi Áramlat gázvezetékeken tavaly bekövetkezett robbanások okozta károk miatt - jelentette hétfőn a RIA Novosztyi hírügynökség egy orosz diplomatára hivatkozva.

Nem zárjuk ki, hogy később felvetjük az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbanások miatti károk megtérítésének kérdését

 - mondta a hírügynökségnek adott interjúban Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködésért felelős főosztályának vezetője.

Az Oroszországot és Németországot a Balti-tenger alatt összekötő vezetékeket tavaly szeptemberben robbanások érték, amit Moszkva "nemzetközi terrorcselekménynek" nevezett

Zelenszkij felszólította a hátországot, vegyék ki a részüket a harcból

Az Ukrajinszka Pravda Volodimir Zelenszkij vasárnap esti beszédéről tudósít, melyben az ukrán elnök arról beszélt, hogy azoknak is ki kell venniük a részüket a harcban, akik nem a front közvetlen közelében élnek - írja a Mandiner.

Szerinte helytelen és nem korrekt, ha a katonák, visszaérkezve a hátországba szembesülnek azzal, hogy az ott élő emberek számára véget ért a háború.

Zelenszkij arra is kérte a hátországban élőket, hogy támogassák a fronton csatázókat, amiben csak tudják, és kapcsolódjanak be a területvédelmi önkéntesek munkájába. Hangsúlyozta: nagyon fontos a hátországban végzett információs munka, vagyis hogy a külvilág elé tárják az orosz támadás, agresszió következményeit.

Elmondta: „A világnak ugyanolyan intenzíven kell értesülnie az agresszióról, mint egy éve. Hallaniuk kell arról, hogy a háborút már idén megnyerhetjük, és arról, hogy a területeink felszabadítása az orosz gonoszság alól a civilizált világ közös feladata.”

Ukrán veszteségek Bahmutnál

Az ukránok akár 4,5 ezer embert veszíthettek az elmúlt egy héten a Bahmutért folytatott harcokban – írta a Ria Novosztyi Andrej Maracsko, a luhanszki „népi milícia" sajtótisztjére hivatkozva. A több ezres állományból másfél ezer katona meghalt, háromezren megsebesültek, ezeknek húsz százaléka súlyosan, így ők nem térhetnek vissza a frontra – közölte Maracsko.

Robbanóanyaggal megrakott ukrán drón robbant egy orosz városban

Három ember megsérült és három lakóház megrongálódott egy robbanást követően az oroszországi Kirejevszk városában – írta a The Guardian. A rendőrség szerint a robbanást egy robbanóanyaggal megrakott ukrán drón okozta.

Orosz csapás Szeverszknél

Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán katonai konvojt a donbászi Szeverszknél -írta az orosz RIA Novosztyi. A tájékoztatás szerint az élőerő mellett fegyvereket és felszereléseket semmisítettek meg, előbbi nagyságrendjének pontosítása folyamatban van.

Ezt mondta a NATO Putyin tervéről

A NATO szerint Vlagyimir Putyin terve, hogy taktikai atomfegyvereket állomásoztasson Fehéroroszországban, veszélyes és felelőtlen, veszélyezteti Oroszország nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására vonatkozó kötelezettségvállalásait.

A lépés, bár nem váratlan, ez Oroszország eddigi legerősebb figyelmeztetése a NATO-nak az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás miatt – írta a The Guardian.

Gránátvetővel lövik a lövészárkokat az ukránok

A 67. különálló gépesített dandár egységei SZPG-9-es gránátvetővel szedik le az orosz gyalogságot a lövészárkukban – olvasható egy háborús tartalmakkal foglalkozó Twitter-oldal bejegyzésében.

Több tucat támadást vertek vissza az ukránok

Az ukránok több mint 60 orosz támadást vertek vissza az elmúlt nap folyamán - közölte az ukrán vezérkar. Az oroszok a harkovi Kupjanszk, valamint a donyecki Lyman, Bahmut, Avdijivka és Marinka irányában támadtak.

Több mint kilencezren érkeztek vasárnap Ukrajnából Magyarországra

Magyarország területére 2023. március 26-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 4942 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4235 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 61 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2023. március 26-án 40 ember, köztük 13 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

Orosz katonák Fehéroroszországban

Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője március 26-án arról számolt be, hogy jelenleg valamivel több mint 4000 orosz katona állomásozik Fehéroroszországban.

Képek a lerombolt Vuhledarról

Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó posztolta a fotókat, szemléltetve a pusztítás nagységrendjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában