Pentagon

2023.04.13. 21:07

Letartóztattak egy gyanúsítottat az amerikai hadsereg minősített iratainak kiszivárogtatásával összefüggésben

Őrizetbe vettek egy amerikai férfit a minősített katonai iratok kiszivárogtatásával összefüggésben csütörtökön Massachusetts államban - közölték a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva amerikai sajtóforrások.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Fox News és a CNN hírtelevízió közölte, hogy a korábban már megnevezett, 21 éves Jack Teixeráról van szó, aki a Nemzeti Gárda massachusettsi légibázisának hírszerző egységében dolgozott, és hozzáféréssel rendelkezett katonai hírszerzési rendszerekhez.

A letartóztatásról bemutatott filmfelvétel szerint rendőrségi autókkal és páncélozott járművel közelítették meg a gyanúsított tartózkodási helyét, majd egy közeli börtönbe vitték.

Ezzel egy időben a védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó. Pat Ryder elmondta, hogy az érvényben lévő, a minősített iratok kezelésére vonatkozó előírások nyilvánvaló megsértéséről van szó. Hozzátette, hogy a Pentagon felülvizsgálja azok körét, akik hozzáférhetnek a minősített iratokhoz, és úgy fogalmazott, hogy „mindig minden helyzetből tanulnak”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában